Susret koji ima potencijal riješiti ‘status quo’ na ljestvici

Varaždinski nogometaši sutra gostuju kod Slavena: Pravi je to susjedski derbi, bit će ‘tvrdo’

Objavljeno: 06.04.2023. zagorjeinternational

Nakon gostovanja u Zagrebu, izabranici Marija Kovačevića odlaze na još jedno gostovanje protiv momčadi koja je također u igri za treće mjesto. Naime, NK Varaždin nalazi se samo bod od trećeg mjesta, dok za njima također jedan bod zaostaju nogometaši Slavena. 

Nakon što su na gostovanju kod Lokomotive nogometaši Varaždina izvukli bod (1:1), slijedi novo ligaško uzbuđenje. U 28. kolu Supersport HNL-a idu na gostovanje u Koprivnicu gdje ih čeka utakmica protiv Slaven Belupa, piše Varaždinski.  

– Pravi je to susjedski derbi i vjerujem da će nas naši navijači doći bodriti u velikom broju. Bit će to tvrdo, kao što je bilo i u prošla tri susreta ove sezone. Iskusna su momčad s kvalitetnim trenerom Zoranom Zekićem koji igra na rezultat. Moramo izgledati mnogo bolje nego protiv Lokomotive, ako želimo do bodova – započeo je trener varaždinske momčadi Mario Kovačević pa se osvrnuo na prošli susret:  

– Svjesni smo da nismo odigrali dobru utakmicu, ali ona je pokazala karakter i kvalitetu mojih igrača. Borili smo se do kraja, Zelenika nas je spašavao i osvojili smo vrijedan bod. Utakmica nakon reprezentativne pauze zna biti problematična za nas – objasnio je trener Kovačević.  

Što se tiče stanja u momčadi, vraća se Leonard Vuk, a i dalje su u procesu oporavka Igor Postonjski, Matija Kolarić i Noa Vugrinec koji neće biti na raspolaganju protiv ‘farmaceuta’. Tu će zato biti David Puclin koji je zabio za bod u posljednjem kolu, a svojevremeno je nosio dres momčadi iz Koprivnice.  

– Mislim da je bilo vrijeme da nešto zabijem, pogotovo u teškoj utakmici. Slaven? Oni su se do sada pokazali kao čvrsta momčad, trebamo odigrati mušku utakmicu. Puno nam je lakše kad dobijemo susjedski derbi, a očekujem ‘tvrdu’ utakmicu s malo golova – objasnio je Puclin pa se osvrnuo na svoju epizodu na stadionu Ivan Kušek Apaš:  

– Od mojeg su vremena u Slavenu ostala možda trojica igrača. Gotovo se sve promijenilo pa i ljudi u upravi, a mi imamo još devet utakmica i idemo pokušati odraditi najbolje što možemo pa ćemo vidjeti gdje smo – zaključio je.  

Susret 28. kola Supersport HNL-a između Slaven Belupa i Varaždina na rasporedu je u sutra u 16 sati na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici uz prijenos na MAXSport 1 programu.

Sva tri ligaška susreta ove sezone završila su rezultatom 1:0. Dva je puta slavio Slaven, a u siječnju je bolji bio Varaždin. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba