Za potpredsjednika izabran Zvonimir Puškadija

Zdravko Maltar predsjednik je novoosnovane Udruge ratnih veterana “Hrvatski domobran” u Novom Marofu

Objavljeno: 05.04.2023. zagorjeinternational

U Društvenom domu Strmec Remetinečki, na prijedlog Inicijativnog odbora, održana je osnivačka skupština Udruge ratnih veterana “Hrvatski domobran” Novi Marof, na kojoj je za predsjednika izabran Zdravko Maltar. 

Za dopredsjednika Udruge izabran je Zvonimir Puškadija, a za tajnika Mihael Rabuzin, dok će poslove rizničara obnašati Vladimir Vuger. U Izvršni odbor još su izabrani Ivan Kovač, Franjo Mlinarek i Stjepan Rutić. 

Miroslav Loborec izabran je za predsjednika Nadzornog odbora, a članovi su još Vladimir Meštrić i Damir Rabuzin, dok su u Etičko povjerenstvo izabrani Biserka Košćak, Štefanija Zemljak i Ivan Šarc.

Na skupštini je usvojen Statut udruge i svi drugi dokumenti potrebni za registraciju. Maltar je uvodno obrazložio svrhu i cilj osnivanja te dodao da su do sada bili dio državne udruge Hrvatski domobran, ali su oni zbog neažuriranja podataka u skladu sa Zakonom o udrugama, nedavno brisani iz Registra. 

– Među nama već dulje vrijeme postoji inicijativa i želja da budemo samostalni. Ovom osnivačkom skupštinom i usvajanjem svih potrebnih dokumenata činimo prve korake da postanemo pravna osoba, da se upišemo u Registar udruga i da budemo samostalni u svojem djelovanja po pravnim i financijskim pitanjima, a sve u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske – istaknuo je Maltar. 

Skupštini je bio nazočan i gradonačelnik Siniša Jenkač koji je Udruzi čestitao na osnivanju, a vodstvu poželio puno uspjeha u radu.

– I dalje ćemo podupirati sve udruge koje su od interesa za grad i koje rade za opće dobro grada. Siguran sam da će i ova Udruga imati puno uspjeha u svom radu – poručio je Jenkač. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba