Nadomak Pregrade stižu pucači iz raznih krajeva Lijepe naše

Zavjetno hodočašće kuburaša Majci Božjoj Vinagorskoj na Uskrsni ponedjeljak

Objavljeno: 05.04.2023. zagorjeinternational

Na Uskrsni ponedjeljak, po deveti puta, kuburaši iz raznih krajeva Lijepe Naše okupit će se na Zavjetnom hodočašću Majci Božjoj Vinagorskoj, u marijanskom prošteništu Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Vinagori nedaleko od Pregrade.

Okupljanje pucača počinje u 10 sati, a svi će oni zajedno s brojnim hodočasnicima u 11 sati formirati procesiju koja će krenuti od kapele sv. Barbare prema župnoj crkvi. Svečanu svetu misu u cinktoru crkve s početkom u 11.30 sati predslavit će preč. Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Nakon svete mise, Župa Pohoda Blažene Djevice Marije i Društvo sv. Elizabete pozivaju hodočasnike na okrjepu i druženje uz glazbu na terasi samostana.

Uz Župu i Društvo sv. Elizabete, organizatori Zavjetnog hodočašća su članovi Kuburaškog društva ‘Vinagorska kubura’. Pridružite se ovoj najradosnijoj proslavi Uskrsa u prošteništu koje je sa svojom baroknom crkvom jedan od bisera zagorske kulturne baštine, na bregu s kojega se pruža jedan od najljepših pogleda na Hrvatsko zagorje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba