Objavljeni rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Vozači ne poštuju dozvoljeno vrijeme vožnje, ali ni ograničenja brzine

Objavljeno: 05.04.2023. zagorjeinternational

U petak je proveden pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa, u sklopu kojeg je proveden pojačani nadzor prometa na autocesti A2, taktikom zaustavljanja vozila u posebnim slučajevima.

Nadzor je proveden u suradnji s djelatnicima Centra za vozila Hrvatske, djelatnicima Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, djelatnicima HC-a i Veterinarskom inspekcijom.

Za vrijeme nadzora, taktikom zaustavljanja vozila u posebnim slučajevima od 10 do 13 sati, obavljen je nadzor ukupno 45 vozila, a utvrđeno je devet prometnih prekršaja od čega je bilo sedam prekršaja prekoračenja vremena vožnje i dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila. 

Isto tako, nakon provedenog nadzora, od 13.30 do 16 sati, policijski su službenici utvrdili još 54 prometna prekršaja, od čega su bila 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja prekoračenja vremena vožnje i jedan prekršaj nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba