Održano “Multinationals” natjecanje za plivače juniore iz Europe i svijeta

Sjajna Jana Pavalić s Cipra donijela zlato i dva srebra 

Objavljeno: 05.04.2023. zagorjeinternational

Proteklog vikenda na Cipru je održano 2. po redu “Multinations”, natjecanje za juniore koje okuplja ponajbolje juniore iz Europe i svijeta s ciljem da mladim plivačima da iskustvo utrkivanja na velikim natjecanjima. 

Na Cipru je u sklopu hrvatske plivačke reprezentacije nastupala i Jana Pavalić pod vodstvom trenera Ivice Androića, a plivala je u disciplinama 50 slobodno, 50 leptir, 50 leđno, te u štafetnim utrkama na 4×100 mješovito i 4×100 slobodno.  Kući se je vratila s tri medalje, jednom zlatnom i dvije srebrne, a medalje je osvojila u štafeti 4×100 slobodno (zlato), 50 leptir (srebro) i 50 slobodno (srebro). 

Također, paralelno se na Cipru održavalo “Multinations” natjecanje za mlađe juniore u Beogradu na kojem su, pod okriljem Hrvatske mlađe juniorske reprezentacije, nastupali Emma Horvat i Leon Novak. Pozivom na “Multinations”, Emma i Leon dodatno su potvrdili svoje mjesto kao reprezentativci. 

Emma je plivala u disciplinama 100 i 200 leptir, dok je Leon nastupao u disciplinama 100 slobodno, 400 mješovito te u štafetnoj utrci na 4×100 slobodno. Isplivani rezultati još jednom su bili na razini njihovih osobnih rekorda, a natjecanje ovog tipa bilo je prvo veće međunarodno natjecanje koje će im sigurno biti od velike koristi za nastavak sezone. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba