NA VESELJE SVIH, A POSEBICE MALIŠANA: U Lučelnici otvoreno novouređeno dječje igralište

“Ovo je daleko najbolje igralište koje imamo na području grada i vjerujem da ćemo ih uskoro izgraditi još”

Objavljeno: 05.04.2023. Vanja Hozmec

U naselju Lučelnica u sastavu grada Klanjca, u srijedu je svečano otvoreno novouređeno dječje igralište koje se nalazi iza zgrade Područne škole Lučelnica, a čije je uređenje sufinancirano u sklopu operacije “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” LAG-a ‘Zagorje – Sutla’. 

Klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek posebno je sretan što je novo igralište, kako je rekao, predano mještanima, odnosno djeci. 

Ispunjeno obećanje

– Ovo je igralište bilo jedno od predizbornih obećanja, a u međuvremenu se tu pojavio i LAG ‘Zagorje – Sutla’ sa svojim natječajem koji je dobrodošao i gdje smo se prijavili. Za izgradnju smo od poduzeća ‘Kolo’ dobili ponudu na 41.000 eura što je obuhvaćalo samo igralište sa spravama, no trebalo je napraviti i odvodnju te potporni zid, pa nas je sve zajedno došlo oko 44.000 eura – pojasnio je Brlek i dodao da na ovom području igrališta do sada nije bilo.

Kako je pojasnio, cilj je da u svakom naselju u sastavu grada bude jedno ovakvo igralište, no istaknuo je i problem s kojim se susreću.

– Susrećemo se s problemom zemljišta jer ih grad u svojem vlasništvu baš i nema. U ovom je slučaju zemljište bilo u vlasništvu škole, pa smo to uspjeli dogovoriti. Posebno nam je drago da smo to uspjeli jer se na ovo područje zadnjih godina doseljava mnogo ljudi – otkrio je Brlek.

Na igralištu se nalaze sprave za sve dobne skupine – od tobogana, vrtuljka, ljuljački i klackalica za djecu, do stolova i klupica za roditelje, a igralište je uz to i ograđeno iz sigurnosnih razloga. 

– Ovo je daleko najbolje igralište koje imamo na području grada i vjerujem da ćemo ih na području grada uskoro izgraditi još – poručio je zadovoljno Brlek. 

Jedan u nizu projekata

Predsjednik LAG-a ‘Zagorje – Sutla’ Hrvoje Novak, rekao je da je LAG-u izuzetno važno kada može sudjelovati na ovakvim projektima koji najviše uveseljavaju ona najmanje. 

– Sjajno je kada možemo sudjelovati na poboljšanju lokalne infrastrukture. Grad Klanjec je prijavio spomenuto igralište na naš natječaj, no ovo nije jedini projekt koji se na području grada radio kroz naše mjere. Prije dvije godine uređen je i park u Klanjcu, a ukupno ulaganje na području Klanjca kroz intervencije i mjere lokalne razvojne strategije iznosile su oko 80.000 eura – rekao je Novak. 

Da je igralište zaista prava sreća za djecu potvrdile su i učenice Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec, Nika i Lucija, koje su oduševljene novim igralištem. Kako su rekle, sva su djeca sretna jer sada imaju sigurno i lijepo mjesto za igru. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba