Evo tko je kupac

Nenad Bakić prodao većinu dionica Varteksa, a planira i preostale

Objavljeno: 05.04.2023. zagorjeinternational

Nenad Bakić smanjio je svoj vlasnički udio u Varteksu s 39.38 posto na 14.47 posto, a u vlasničku strukturu ušao je Marko Vučijević koji sada drži 24.91 posto dionica, piše Index.hr.

Ugovor je sklopljen 29. ožujka i njime je Vučijević stekao 1.252.090 dionica. Bakić je, s druge strane, svoj udio smanjio s 1.979.371 na 727.281 dionicu. 

Bakić se o svemu oglasio i na svojim društvenim mrežama.

“Prodao sam (po jako maloj cijeni) većinu svojih dionica Varteksa uz veliki gubitak, a imam namjeru i sve ostale. 

Nažalost, ova je investicija i pokušaj transformacije ove kompanije za mene prošla jako loše financijski, a loše i u drugim aspektima života. Da smo imali malo više sreće i/ili podrške mogli smo napraviti sjajnu priču. Teško je zaboraviti, primjerice, kako je HBOR usred najveće krize ucijenio i pokupio predujam od prodaje neaktivnih nekretnina čija prodaja je trebala ići isključivo u sanaciju kompanije, i povrat dugova.  

Natezanja vjerovnika, banaka i drugih, u zadnje vrijeme oko toga tko će pokupiti koliko od prodaje nekretnina i blokiranje sanacije kompanije svakako nisu nešto što je bilo sjajno za gledati (Ksenija Čerin kojoj sam prenio moja potraživanja kojima sam pokušavao sanirati kompaniju) nije nikad, kao ni ja prije toga, naplatila ni kune kamata (!) i jedina više puta nudila veliki otpis dugova, što drugi vjerovnici nisu podržali.  

Za mene je to tema koja nažalost treba ostati iza mene, avantura kojoj se nisam trebao posvetiti, ali što ćeš.  

Želim novom najvećem dioničaru Marku Vučijeviću sreću (trebat će mu), kod njega sam prepoznao iskrenu želju da kompanija pokuša sanirati, sačuvati radna mjesta i omogućiti razvoj. Želim puno uspjeha i predsjedniku Uprave Draženu Dobišu koji požrtvovno vodi kompaniju, kao i nadzornom odboru, u kojem posebno zahvaljujem na suradnji sve ovo vrijeme predsjednici Radničkog vijeća Božici Čićek-Mutavdžić s kojom sam dijelio viziju i koja nas je podržavala u našim naporima u kojima su radnici uvijek bili na prvom mjestu.”

Inače, Marko Vučijević, kojem je Bakić prodao većinu svojih dionica u Varteksu, rođeni je Dubrovčanin i vlasnik je zagrebačke tvrtke Global Consulting & Intelligence. Vučijević dosad nije imao ni jednu dionicu tekstilne tvrtke, što znači da i nakon ove transakcije ostaje ispod praga od 25 posto vlasništva koji bi ga obvezao na objavljivanje ponude za preuzimanje Varteksa.

Također, nakon objave o vlasničkim promjenama, najveći rast cijene jučer je zabilježila upravo dionica Varteksa, za 25 posto, na 0.50 eura, uz skroman promet od oko 1200 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba