Sigurno već znate za predvodnike u proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda za mališane iz Svetog Križa Začretja

JESTE LI TAJ ILI TA? Ethereal uvodi veliku inovaciju i zapošljava stručnjaka kreativca

Objavljeno: 05.04.2023. zagorjeinternational

Ethereal d.o.o. poduzeće je iz Svetog Križa Začretja u vlasništvu nagrađivane poduzetnice Silvije Celjak. Bavi se šivanjem visokokvalitetnih proizvoda za bebe i djecu, a proizvodni program uključuje dječje posteljine, jastuke za dojenje, dekice, ručnike s kapuljačom, tetra pelene, podloge za igru, jastuke za nošenje i brojne druge proizvode, a svi se oni izrađuju od najkvalitetnijih pamučnih i bambus tkanina, s prestižnim certifikatom “Oeko tex class I”.

– Predvodnici smo inovativnih ideja i primjene novih tehnologija u grani tekstilne proizvodnje na našem području. Proizvodnja se temelji na primjeni kvalitetnih materijala i cilj nam je ekološki osviještena proizvodnja s naglaskom na zaštitu zdravlja, ljudi i okoliša – kažu u Etherealu. 

Inovativni sistem

Ova uspješna tvrtka zbog širenja te uvođenja inovacija u poslovanje, sada zapošljava osobu za razvoj softwarea u suradnji sa senior programerom, a poslovi koje će novi djelatnik obavljati na radnom mjestu su kreativni i raznoliki. 

– Projekt na kojem radimo već dulje vrijeme, a sada kreće u realizaciju, inovativan je sistem proizvodnje primjenom parametarskog softwarea za razvoj krojeva i krojnih slika te povezivanje s novim strojevima za doradu tkanina, odnosno digitalni tisak ‘roll to roll’ na strojevima – kažu iz tvrtke i dodaju da se radi o spoju softwarea i stroja koji je jedinstven u svijetu zbog nulte stope onečišćenja okoliša, dok sama krajnja kvaliteta proizvoda zadovoljava i najviše standarde.  

Sustav je to koji se ujedno povezuje s automatskim CNC strojevima za krojenje koji na inovativan način rješavaju problem tekstilnog ‘otpada’ primjenom naprednog genetskog algoritma i umjetne inteligencije.

– Osim činjenice da je cjelokupan proces ekološki osviješten te siguran za kožu, osobito najmlađih, a što često nije slučaj na tržištu, naš sistem nudi i nebrojene kreativne mogućnosti – dodaju. 

Novo radno mjesto 

‘2D Cad’ software je u završnoj fazi, a radno mjesto predviđa suradnju s glavnim programerom u svrhu završavanja softwarea. Nabavljen je i CNC stroj za krojenje i ‘roll to roll’ printer za tkanine, a traži se stručna osoba koja će povezati software s novim strojevima, a za što su predviđene i edukacije.  

Tvrtka nudi zaposlenje na neodređeno uz probni rad, a posao je kreativan i zanimljiv. Budućeg zaposlenika čeka ugodna radna atmosfera, plaćeni troškovi prijevoza u iznosu mjesečne autobusne karte te plaćen gablec, a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati. Od budućeg se djelatnika očekuje da ima barem dvije godine iskustva u sličnim poslovima, a mjesto rada je Sveti Križ Začretje. 

Održiv pristup 

Uz postojeći asortiman, tvrtka u budućnosti planira proširiti svoj visokokvalitetni asortiman i na ostale skupine tekstilnih proizvoda. 

– Održiv pristup nije samo naša odgovornost već nužnost. Naš sistem je efikasan, štedljiv, siguran i inovativan. Kompletan proces od ideje do gotovog proizvoda se temelji na dvije glavne komponente, a to su ekološka prihvatljivost i inovativnost. Veselimo se početku provođenja ovog projekta i pronalasku suradnika koji će nam pomoći u kvalitetnoj realizaciji svih ideja – poručuju iz Ethereala.  

Inače, sjedište tvrtke je u Svetom Križu Začretju na adresi Brezova 1K, a svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail adresu [email protected] ili na broj telefona 095/809-6237.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba