Ovo su Whittakeri, najincestuoznija obitelj u SAD-u

Umjesto da govore, oni laju, mrmljaju i rokću, a brata su zakopali u dvorištu

Objavljeno: 04.04.2023. zagorjeinternational

Fotograf i filmski producent Mark Laita snimio je seriju kraćih dokumentarnih filmova o najincestuoznijoj obitelji u SAD-u, obitelji Whittaker, koja živi u West Virginiji, a Laita s njima ima odnos već više od 15 godina. Prvi dokumentarac o njima snimio je 2020. godine. Naime, obitelj dosta teško komunicira – dio ih ne razgovara, već laje poput pasa, stenje, mrmlja i gunđa – a trebalo mu je neko vrijeme da mu počnu vjerovati i da prestanu bježati od njega.

Kako piše Index, Laita je u 12-minutnom videu koji je snimio za svoj kanal Soft White Underbelly, otkrio da obitelj živi u zabačenom selu od oko 800 stanovnika. Obitelj se sastoji od braće i sestara Lorraine, Timmyja i Raya i njihovih srodnika. Njihovi su roditelji dijelili oba para baka i djedova, zbog čega imaju čitav niz genetskih komplikacija.

Prisjetio se i kako je gradio odnos s Rayem, Betty, Kennethom, Timmyjem i Lorraine. Prvi put im je prišao početkom 2000-ih i bili su veoma neprijateljski nastrojeni i naoružani sačmaricama, a jedva im je objasnio da ih želi fotografirati za potrebe knjige Created Equal, koju je tada pisao, a ticala se različitih kultura unutar SAD-a.

Zanimalo je Laitu ima li itko u obitelji itko je završio školu i pokazalo se da ima, a riječ je o Timmyju Whittakeru, no pojedini članovi obitelji, poput Lorraine i Raya, gotovo uopće ne mogu komunicirati, odnosno mogu komunicirati jedino uz pomoć, lajanja, roktanja i gunđanja.

Laita tvrdi da obitelj uopće ne zna za posljedice incesta, a imali su i velikih problema s prisjećanjem tko su im bili roditelji i ostali, stariji, članovi obitelji.

Možda i najšokantniji trenutak koji je Laita imao s Whittakerima bio je onaj s Rayem, članom obitelji koji može komunicirati jedino lajanjem. Laita je doznao da je jedan od članova obitelji, odnosno Rayev brat, umro i ispitivao je uporno Raya gdje mu je brat, sjeća li ga se i zna li da je umro. Nakon nekoliko pokušaja Ray ustaje i odvodi Marka u dvorište, gdje se nalazi relativno svježe iskopan dio zemlje prekriven nečime što izgleda kao policijska traka.

– Tu ste zakopali brata? – pitao je Mark nekoliko puta Raya, na što ovaj afirmativno klima glavom i odgovara lavežom te mu prstom pokazuje grob.

Laita je na koncu odlučio pomoći Whittakerima i organizirao je GoFundMe kampanju 2022. godine i do sada je prikupio više od 46 tisuća dolara. Namjera mu je poboljšati im životne uvjete i obnoviti im dom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba