Suradnja Caritasa Župe sv. Jelene Križarice i PŠ Poznanovec

“Pomognimo potrebitima – darujmo uskrsnu radost˝

Objavljeno: 04.04.2023. zagorjeinternational

Učenici 1. do 4. razreda PŠ Poznanovec su zajedno sa učiteljicama i vjeroučiteljicama Melitom Car-Čorko i Maricom Celjak, koja je i članica župnog Caritasa Župe cv. Jelene Križaricenastavili tradiciju dijeljenja uskrsne radosti s korisnicima i djelatnicima doma za starije LOBOR-GRAD. U sklopu projekta: ˝Pomognimo potrebitima-darujmo uskrsnu radost˝, učenici PŠ Poznanovec i OŠ Bedekovčina su tijekom korizme prikupili više od 12 kutija higijenskih potrepština, torbi, nakita, 11 vreća odjeće, a također su izradili i čestitke te pisanice.

– Njihovim humanitarnim aktivnostima spremno se, kao i do sada, pridružio i Caritas Župe sv. Jelene Križarice Zabok s velikom donacijom od 23 kutije i devet velikih vreća odjeće, posteljine i potpuno novih jastuka koje su dostavili volonteri župnog Caritasa: Danijel Cvetko i Zdravko Novoselec u kombiju kojeg nam je velikog srca ustupio na korištenje vlasnik vrtlarije ‘Čućek’. Zajedno s ravnateljicom doma Darinkom Sviben zahvaljujemo svim donatorima velikog srca – rekla je vjeroučiteljica Marica Celjak.

Prema riječima gospođe ravnateljice, koja je sa zahvalnošću u ime korisnika prihvatila donaciju, posebna vrijednost ovoga susreta bila je priredba koju su učenici pripremili za štićenike doma. Iz usta vjeroučenika orilo se “Kad Isus dolazi između nas…“

– Zajedničko druženje smo završili uz okrepu, koju su nam pripremile tete kuharice u Domu , a nakon koje smo se vratili kućama obogaćeni spoznajom kako naša mala djela milosrđa udružena u zajedništvu mogu prerasti u rijeku dobrote. Naravno da smo obećali da ćemo se uskoro vratiti – ispričala je Celjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba