Novomarofski lovci koji ove godine slave velikih 95 godina, uz pomoć Grada nastavljaju ulagati u kvalitetnije uvjete za svoj rad

“Društvo je jedna od najaktivnijih gradskih udruga i uvelike podižu kvalitetu društvenog života u cjelini”

Objavljeno: 04.04.2023. zagorjeinternational

Novomarofski lovci ove godine obilježavaju velikih 95 godina rada, a uz redovne aktivnosti, kao što su briga o divljači i okolišu, Lovačko društvo “Vepar” kontinuirano vodi brigu i ulaže značajna sredstva u uređenje infrastrukture kod svoje lovačke kuće u Oštricama.

Naime, uz pomoć Grada, društvo je nabavilo kosilicu za košnju trave oko lovačke kuće, a pored nje niknulo je i novo spremište za alat, sve s ciljem da njihova udruga ima što kvalitetnije uvjete za rad i djelovanje. 

Vrijednost ovih investicija iznosi oko 4200 eura, a novoizgrađeno spremište blagoslovio je župnik novomarofske župe svetog Antuna Padovanskog Mihael Pavić. Svečanosti njegovog otvorenja prisustvovao je i gradonačelnik Siniša Jenkač koji je pohvalio angažman lovaca.

– Naše Lovačko društvo jedno je od najaktivnijih udruga na području grada, a njihovi članovi redovito se uključuju u sve aktivnosti na našem području. Osim što brinu o divljači i okolišu što je u današnje vrijeme izuzetno važno kako bi prirodu očuvali za buduće generacije, svojim angažmanom stvaraju kvalitetne uvjete za rad svoje udruge, ali i podižu kvalitetu društvenog života u cjelini – rekao je Jenkač čestitavši članovima na realizaciji ove vrijedne investicije. 

Zahvalivši Gradu na kontinuiranoj podršci, predsjednik Lovačkog društva Stjepan Bunta naglasio je kako će sredstva koja im Grad dodjeljuje i ubuduće koristiti za poboljšanje uvjeta za nesmetan rad udruge.

– Suradnja između Grada i Lovačkog društva izuzetno je dobra i traje godinama. Mi se odazivamo na sve manifestacije koje Grad organizira, posebno se to odnosi na obilježavanje Dana Grada – istaknuo je Bunta.

Inače, Lovačko društvo “Vepar“ ove godine obilježava 95 godina rada i postojanja i trenutno okuplja 45 lovaca, članova društva. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba