Konjščinski vijećnici jednoglasno izglasali rebalans proračuna

Općinska kasa ‘podebljana’ za 1,6 milijuna eura

Objavljeno: 03.04.2023. zagorjeinternational

U Konjščini je u petak održana 21. sjednica Općinskog vijeća, na kojoj se raspravljalo o 16 točaka dnevnog reda, a one važnije, poput godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za 2022., rebalansa ovogodišnjeg proračuna te polugodišnjeg izvješće o radu načelnice, donesene su jednoglasno.

Što se tiče 2022., ukupni prihodi i primici ostvareni su u visini od 15.370.802 kuna, a ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 15.303.454 kuna, pa je proračunska godina završena sa 67.347,65 kuna viška. Općinska kasa za ovu pak je godinu ‘podebljana’ za 1,6 milijuna eura, odnosno s 3,2 milijuna eura na 4,8 milijuna eura, i to zbog sredstava za sanaciju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture stradale u potresu. Taj je novac osiguran u stopostotnom iznosu, no mora se utrošiti do kraja lipnja ove godine. 

Načelnica Anita Krok je zahvalila svima na jednoglasnom podržavanju rebalansa proračuna, s obzirom na činjenicu da je Općina Konjščina iz Fonda solidarnosti ostvarila 1.860.665 eura, na čijoj se realizaciji intenzivno radi posljednjih mjeseci te je zamolila za razumijevanje prilikom izvođenja radova u narednim mjesecima.

Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i stavljanje u mirovanje mandata vijećnika Tomislava Đureka te početak mandata zamjenika vijećnika Dragana Roksandića, a vijećnici su imali priliku i upoznati novoizabranog direktora komunalnog poduzeća, koji ih je temeljito izvijestio o situaciji i budućim planovima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba