Za svakodnevno poslovanje

Ministarstvo kulture i medija RH sufinancira nabavu informatičke opreme za Pučko otvoreno učilište Pregrada

Objavljeno: 03.04.2023. zagorjeinternational

Početkom siječnja objavljeni su rezultati Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu kojeg je raspisalo Ministarstva kulture i medija. Pučko otvoreno učilište Pregrada na taj je Poziv prijavilo 11. listopada 2022. projekt ‘Nabava informatičke opreme za POU Pregrada’ u sklopu programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture za 2023. godinu. U sklopu ovoga projekta planirana je nabava nekoliko stolnih računala i nekoliko prijenosnih računala za potrebe uredskog poslovanja Učilišta, ali i za potrebe izvođenja obrazovnih programa i organizaciju kulturnih događanja. Osim toga, projektom je planirana nabava licence za antivirusni program ESET i licence za program Office za sva računala, kao i nabava jednog multifunkcijskog uređaja (pisač-skener-kopirka). Za nabavu sve navedene opreme zatražena su sredstva u iznosu od 56.612,95 kuna, odnosno 7513,83 eura.

Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo je projekt i potrebe novoosnovanog Učilišta te je Učilištu odobrilo sredstva u iznosu od 1327,23 eura, odnosno 10.000,01 kuna, o čemu je 31. siječnja 2023. sklopljen ugovor između Ministarstva i Učilišta.

Odobrenim sredstvima nabavljeno je novo stolno računalo, ekran, pripadajući informatički dodaci (miš i tipkovnica) te jedan multifunkcijski uređaj (pisač-skener-kopirka) koji će se koristiti za svakodnevno poslovanje Učilišta. Oprema je početkom ožujka dopremljena i instalirana u uredskom prostoru POU Pregrada na katu zgrade muzeja i knjižnice. Nabavu opreme sufinancira i osnivač Učilišta, Grad Pregrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba