Policija je ovog vikenda bome imala posla, utvrđena ukupno 132 prekršaja

KOJI BISERI! Napiju se i napuše, a onda se sjete da bi išli za volan

Objavljeno: 03.04.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija izvijestila da je proteklog vikenda na zagorskim prometnicama zabilježila ukupno 132 prometna prekršaja od čega 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 43 ostala prekršaja u prometu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je 2. ožujka oko 14,30 sati, na A2 kod Svetog Križa Začretje od 220 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. 21-godišnjem vozaču je zbog počinjenog prekršaja izdan obavezni prekršajni nalog s novčanom kaznom od 660 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u subotu 1. ožujka 2023. godine, oko ponoći, u Krapinskim Toplicama, kod 37-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao s 2,10 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1320 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Nadalje, s 1,97 promila alkohola u organizmu, u nedjelju je oko ponoći zatečen je 22-godišnjak u Krapini na Zagrebačkoj cesti, također je nadzorom utvrđeno kako vozač kod sebe nije imao prometnu dozvolu, vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. 22-godišnjaku određeno je zadržavanje i slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja. 

Isto tako, oko ponoći, 2. ožujka, u Zaboku je zaustavljan 27-godišnjak kod kojeg je utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ‘THC. Vozač osobnog vozila je tijekom nadzora policijskim službenicima predao i metanu drobilicu i 1,46 grama marihuane. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja.

Nadalje, u nedjelju je oko 13 sati, prilikom nadzora prometa u Gornjoj Stubici, zaustavljen 32-godišnjak koji je upravljao motociklom. Vozač se prvotno nije zaustavio na znak policijskih službenika, već je nastavio vožnju, pa su policijski službenici krenuli za njim i pokušali ga zastaviti koristeći svjetlosne signale na službenom vozilu, nakon čega se motociklist i zaustavio. Provjerama je utvrđeno kako je motociklom upravljao 32-godišnjak kojem je vozačka dozvola ukinuta rješenjem, nije koristio zaštitnu kacigu, a prevozio je i putnika koji također nije koristio zaštitnu kacigu. Vozač je uhićen te je isti dan doveden uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je izrečena novčana kazna od 610 eura i kazna zatvora u trajanju od 10 dana, na što se primjenjuje uvjetna osuda na jednu godinu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba