Održana 99. izvještajna Skupština DVD-a Zabok te je najavljen predstojeći veliki jubilej

TO SE ZOVE PREDANOST: Petru i Dragi Lončaru dodijeljene Spomenice za nevjerojatnih 70 godina sudjelovanja u radu društva

Objavljeno: 02.04.2023. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zabok održalo je 99. po redu izvještajnu skupštinu, na kojoj je, međ ostalim, predsjednik Želimir Lež podnio izvješće o radu. Istaknuo je da je u ovoj godini bilo jako puno aktivnosti, ali i mnogobrojnih zajedničkih druženja. Zahvalio je Gradu Zaboku na financijskoj potpori i pomoći oko realizacije projekata od iznimne važnosti. Samim time su se u rad  pridružili novi članovi koji su uspješno završili osposobljavanja za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase te se otvorila mogućnost za aktivnijim radom s djecom i mladeži,  koji su zahvaljujući mentorici Aniti Lež bili među uspješnijim ekipama na natjecanjima.

Zasluga volontera

-Svi ovi rezultati i uspjesi društva su zasluga dobrovoljaca-volontera koji uvijek pronađu vremena za nesebičnu pomoć u radu vatrogasnog društva koju očekuje i nadalje posebno jer se polako priprema velika proslava 100. obljetnice Društva – poručio je predsjednik Lež.  

U Izvješću zapovjednika Željka Tršinskog ističe se kako DVD Zabok u 2022. godini broji 112 članova i to: 26 operativnih članova, 61 izvršnog člana, 22 pričuvna člana i tri podupiruća člana, a novi članovi su Dino Hundrić, Anita Lež i Patrik Pešec. K tome još je tu 19 članova vatrogasnog podmlatka i sedmero članova vatrogasne mladeži.

DVD Zabok je inače u 2022. godini sudjelovao na jedanaest intervencija. Zapovjedništvo je održalo dvije sjednice na kojoj su se rješavali operativni planovi i zadaci te su se provodile teorijske i praktične vježbe operativne postrojbe.  

U 2022. godini bilo je više natjecanja tako da su natjecateljska odjeljenja nastupila na: Susretu vatrogasnih veterana u Pavlovcu s odjeljenjem vatrogasnih veterana, 21. kupu grada Zaboka s muškim A i muškim B odjeljenjem, 41. memorijalu Mirka Kolarića u Varaždinu s muškim A odjeljenjem, 12. kupu DVD-a Mala Erpenja s dva odjeljenja muške djece, 2. kupu Zagorja u Kumrovcu s muškim B odjeljenjem, natjecanju s vatrogasnim zaprežnim kolima na 14. memorijalu Marije Badl u Krapinskim Toplicama s jednim vatrogasnim odjeljenjem, 12. memorijalu Marka Piljeka u Pavlovcu s dva odjeljenja muške djece, ženskim A i muškim A odjeljenjem, 14. županijskom natjecanju pomlatka i mladeži u Kumrovcu s dva odjeljenja muške djece, 17. kupu DVD-a Bobovec s dva odjeljenja muške djece i 18. memorijalu bana Josipa Jelačića u Zaprešiću sa ženskim A i muškim A odjeljenjem te su postigli zapažene rezultata.  

Izabrana je i nova članica Nadzornog odbora, Vlatka Sinković, koja je dugogodišnja članica zabočkog DVD-a i to umjesto dosadašnjeg člana Andreja Ivankova.

Pohvale i zahvale

Zatim je uslijedilo izvješće o radu djece i mladeži koje je pročitala Maja Jerneić te financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora. Na Skupštini su jednoglasno usvojena sva izvješća.  

Nazočnima su se prigodnim riječima obratio predsjednik VZ Grada Zaboka, Dražen Sinković koji je zahvalio članovima DVD-a Zabok na predanom i aktivnom radu te naglasio kako stručnost i osposobljenost vatrogasaca garantira najviši nivo zaštite ljudi i imovine.

Ispred Hrvatske Vatrogasne zajednice, Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije te u ime župana okupljenima se obratio predsjednik Stjepan Skuliber.

– Vaša izvješća bila su vrlo detaljna i široka što je rezultat dobrog rada. Radili ste na svim poljima od najmlađih do onih najstarijih. Posebno me raduje što ulažete u mlade koji su temelj naše sadašnjosti ali i budućnosti – rekao je Skuliber.

Nazočnima se obratio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek koji je pozdravio sve prisutne istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Izrazio je također veselje zbog nadolazeće 100. obljetnice DVD-a Zabok te je najavio da je u dogovoru s VZ Grada Zaboka dogovorena nabavka platforme.

Gostima i članovima obratili su se predstavnici pobratimskih društava, koji su čestitali na ostvarenim rezultatima i uspješnom radu u 2022. godini te poželjeli puno uspjeha u svim budućim aktivnostima i planovima u ovoj godini.  

Jubilarci

Na skupštini su dodijeljene Spomenice članovima Društva u aktivnom sudjelovanju u radu:

Za 10 godina – Damiru Pravici, za 20 godina – Karlu Jandroku, Goranu Leljaku, Mateju Javoreku i Josipu Šamecu, za 30 godina Željku Tršinskom, Nedjeljku Tomeku i Marku Jerneiću, za 40 godina Andriji Ležu te za 70 godina – Petru i Dragi Lončaru.

Zahvalnice za nesebičnu pomoć u okviru pomoći oko pisanja projekta iz fonda Solidarnosti uručene su Valentini Đurek, Saši Tršinski i Tihomiru Tršinskom te članovima koji su sudjelovali oko obnove vatrogasnog doma te pojedincima, udrugama, sponzorima i institucijama koji su pridonijeli u očuvanju i radu Društva.

Na kraju je predsjednik Želimir Lež za iduću godinu najavio svečanu proslavu 100. obljetnice od osnutka ovog matičnog društva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba