‘VUZEM U KRAPINI’: Uskrsni sajam izmamio brojne posjetitelje u Park Matice hrvatske

“Vjerujemo da će i naš ‘Vuzem’ postati jedna u nizu tradicionalnih krapinskih manifestacija” 

Objavljeno: 01.04.2023. VH

U sklopu ovogodišnjeg izdanja ‘Vuzma u Krapini’, danas je u Parku Matice hrvatske održan Uskrsni sajam na kojem su posjetitelji imali prilike vidjeti uživo svu ljepotu ukrašenog krapinskog parka u samom centru, ali i vidjeti, namirisati, okusiti i kupiti razne rukotvorine koje asociraju, ili su pak direktno vezane uz najveći kršćanski blagdan, Uskrs. 

Također, uz ostalo, na sajmu su posjetitelji mogli vidjeti , probati i kupiti proizvode napravljene i pripremljene u sklopu projekta “Tradicija na suvremen način” kojeg su zajedno provodile Srednja škola Pregrada i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok s partnerima, Turističkom zajednicom Grada Krapine i Gradskom pekarom “Pekom”. 

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović rekao je da u Krapini kroz godinu ima mnogo manifestacija koje su postale tradicionalne poput GFUK-a, ‘Ljeta u Krapini’, ‘Tjedna kajkavske kulture’ i drugih, no ono čega još nije bilo je ‘Uskrsa u Krapini’.

– Prije nekoliko godina smo imali svojevrsnu probu toga u Gajevoj ulici, pa je došla pandemija i sve je zamrlo, no ove godine smo odlučili opet krenuti s tim, na malo drugačiji način, u središnjem gradskom parku. Kroz godine se skupilo i ovih velikih pisanica za jednu divnu izložbu na otvorenom, a po današnjem odazivu, vjerujem da će i ovo postati još jedna u nizu tradicionalnih manifestacija u Krapini – poručio je gradonačelnik Gregurović. 

Također, u sklopu programa ‘Vuzma u Krapini’, okupljene je od 20 sati zabavljala pjevačica Mia Dimšić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba