Sada ih je u rezervatu ukupno šest

VELIKO VESELJE: Deva Đurđica iz Đurđevca otelila malu devicu 

Objavljeno: 01.04.2023. zagorjeinternational

U Zoološkom vrtu “Hrvatska Sahara” u Đurđevcu prošlog je petka zavladala prava euforija. Dok je timaritelj Matija uzeo pola sata da ode na gablec, deva Đurđica otelila je mladunče, piše 24sata.

– Životinje obično noću na svijet donose mladunčad, a mala deva stigla nam je nešto iza podneva. Imala je 30-ak kilograma, ali odmah smo primijetili da joj je odličan refleks sisanja i nakon dva dana stala je na noge – rekao je voditelj zoološkog vrta Damir Hodalić.

Deva Đurđica zaštitnički je nastrojena prema mladunčetu i ne pušta ga iz vida, dok ih ponosni otac Romeo promatra iz daljine. 

Još uvijek nije izabrano ime za malu devu koja se za sada hrani isključivo majčinim mlijekom. Za krutu hranu bit će spremna nakon šest mjeseci.

– Hranimo ih slamom, sijenom te kombinacijom žitarica i krmne smjese. Budući da mala deva ima jako dobre roditelje – otac Romeo je kapitalni primjerak od dva metra, a majka je malo niža, očekujemo da bi mogla narasti do 1,80 metara i težiti oko 500 kilograma – dodao je Hodalić.

U rezervatu je trenutno šest deva – dvogrbi mužjak Romeo, jednogrbi mužjak – kastrat Tomica i četiri ženke – Đurđica, Bela, Dina i novopridošla beba. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba