Lijepo vrijeme i sjajna ponuda izmamili van brojne Varaždince i njihove goste

U Varaždinu održan 15. Obrtnički ulični sajam, obišao ga i predsjednik Milanović 

Objavljeno: 01.04.2023. zagorjeinternational

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin organiziralo je jutros u Varaždinu 15. po redu Obrtnički ulični sajam na kojem su obrtnici na svojim štandovima predstavili svoje proizvode. 

Uz njih, svoje su proizvode, ali i strukovne obrazovne programe, predstavile i četiri srednje škole čiji je osnivač Varaždinska županija – Srednja škola ‘Arboretum Opeka’, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Gospodarska škola te Strojarska i prometna škola.

Bilo je tu svega, od nakita, tekstilnih proizvoda, zdrave hrane, mirisnih svijeća do ručno rađenih torbi unikatnih drvenih proizvoda, kovanih suvenira i još mnogočega, a uz domaćina, gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja, sajam je obišao i predsjednik Zoran Milanović koji je u grad stigao oko 10 sati, piše Varaždinski.hr.

Oni nose grad

Nakon što je obišao sve štandove, obratio se izlagačima.

– Želim našim vrijednim obrtnicama i obrtnicima niske poreze, dobru zaradu i da vrlo brzo dođe dan kada obrtnici i stručnjaci neće više imati razloga odlaziti preko granice u Sloveniju ili Austriju, jer će zarađivati isto. I njihovi gazde, obrtnici, će im biti u stanju isplatiti takve plaće i još zaraditi. Želim vam puno zdravlja, vama i vašim obiteljima, te financijskog uspjeha – poručio je predsjednik.

Varaždinski gradonačelnik Bosilj rekao je da su obrtnici zadužili grad te da ga nose na svojim leđima.

– Obrtnici predstavljaju žilu kucavicu ovoga grada. Oni u Varaždinu imaju dugu tradiciju. Danas obrtnike ne čine samo majstori starih zanata, već i profesionalci u digitalnim tehnologijama, programeri, grafičari, konzultanti. Mnogim starim zanatima prijeti izumiranje, a vi ulažete u to da se oni ne zaborave. Ja vas vidim kao dodanu vrijednost našeg grada, vi ste ono što Varaždin čini gradom kulturnih, marljivih i radišnih ljudi. Upravo zato pred vama osjećam poniznost i potrebu da učinimo sve što je potrebno kako bismo vas nagradili. Vas koji opstajete, ulažete i zapošljavate nove ljude i nosite Varaždin na svojim leđima – poručio je Bosilj.

Više od 3500

Na sajam je stigao i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je istaknuo da u županiji broj obrta stalno raste, a da ih danas ima više od 3500.

– Ovaj Ulični sajam je odlična prilika da naši obrtnici pokažu što rade, što proizvode i koje usluge nude, a posebno je važno što su uključene i srednje škole. Strukovno obrazovanje temelj je jakog obrtništva naše županije. Naš zajednički cilj je da mlade potaknemo da izaberu obrtnička zanimanja, a potom da otvore vlastite obrte i uđu u poduzetničke vode – zaključio je župan Stričak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba