Sve je spremno za Uskrsni sajam u Konjščini

Vrijedni članovi Kluba “Radost” koji okuplja osobe s teškoćama, izradili prigodne ukrasa

Objavljeno: 31.03.2023. zagorjeinternational

Iako tek nedavno osnovan, Klub “Radost” Konjščina ne staje s aktivnostima. Riječ je o klubu koji okuplja osobe s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom i prvi je takav na ovom području, a njegovi se članovi rado uključuju u sve manifestacije u općini. 

Ovih su dana tako intenzivno pripremali ukrase za nadolazeći Uskrsni sajam koji će se sutra održati na trgu u Konjščini, a njihov je rad pohvalila i načelnica Anita Krok. 

– Članovi Kluba veoma su aktivni, sastaju se jednom tjedno u prostorima kulturno-informativno turističkog centra i sudjeluju na svim manifestacijama, a budući da se bliži naš Uskrsni sajam, ovih dana vrijedno rade na izradi ukrasa – rekla je Krok zahvalivši i svim volonterima koji nesebično odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli članovima udruge.

S obzirom da je ovo prva udruga na području općine koja okuplja djecu i osobe s teškoćama u razvoju i invaliditetom te da ni na području susjednih općina ne postoje slične udruge, načelnica Krok pozvala je roditelje, djecu i osobe s teškoćama da im se priključe, a sve mještane da dođu na uskrsni sajam i podrže njihov rad.

– Osim radova naših mališana iz dječjeg vrtića, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, naših umirovljenika te učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, svi posjetitelji sajma moći će kupiti i radove članova Kluba “Radost”. I zato pozivam sve naše mještane, kao i mještane susjednih općina da dođu na sajam i dopuste da im njihovi radovi, vedrina i energija uljepšaju dan – poručila je načelnica. 

Inače, budući da na području Konjščine, Hrašćine i Budinščine nije bilo nikakvih sadržaja za osobe s intelektualnim teškoćama, u dogovoru s lokalnom zajednicom prije godinu dana kao dio Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina osnovan je Klub „Radost” Konjščina koji okuplja 10-ak članova. 

– Na korištenje smo dobili i prostor u kojem se okupljamo svake srijede, a na našim posljednjim susretima upriličene su radionice izrade uskrsnih ukrasa. Tako su naši članovi, uz pomoć roditelja, dobrih volontera i asistenata bojali pisanice te izrađivali zečeve, piliće i ostale prekrasne ukrase koje će izložiti na subotnjem Uskrsnom sajmu. Stoga pozivamo sve da dođu do našeg štanda i izaberu si ukras za svoj dom koji je rađen s puno truda i ljubavi naših članova – rekla je predsjednica Udruge Ljiljana Mužar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba