Međimurski HDZ proslavio 33 godine postojanja

“Međimurci cijene svoju povijest, njeguju svoju baštinu i tradiciju, ali rade i žive za budućnost”

Objavljeno: 31.03.2023. zagorjeinternational

U srijedu je u punoj dvorani Doma za kulturu Grada Preloga proslavljena 33. obljetnica osnutka HDZ-a Međimurske županije uz prisjećanje tog 13. ožujka 1990. godine kada je održana Osnivačka skupština HDZ-a Općine Čakovec kojoj je prethodila javna rasprava s preko 1000 ljudi, dok je samoj Skupštini prisustvovalo 308 inicijalnih članova. 

Za prvog predsjednika izabran je Vjekoslav Jazbec, za potpredsjednike Ivan Hranjec, Ivo Rašić i Stjepan Somođi, dok je za tajnika izabran Marijan Ramušćak, a za blagajnika Stjepan Hamonajec. 

Tada je osnivačima HDZ-a u Međimurskoj županiji podršku osobnim dolaskom pružio i dr. Franjo Tuđman, osnivač Hrvatske demokratske zajednice i prvi predsjednik Republike Hrvatske.

Svoju podršku članicama i članovima na 33. rođendan u srijedu je pružio i premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, zajedno s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac, ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom i glavnim tajnikom Hrvatske demokratske zajednice Krunoslavom Katičićem. 

Nazočili su i saborski zastupnici i predsjednici županijskih organizacija HDZ-a iz okolnih županija. 

Okupljenima su se obratili predsjednik HDZ-a Međimurske županije i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, zastupnicom u Europskom parlamentu Sunčana Glavak te saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, a istaknuli su kako su ponosni na 33 godine djelovanja stranke u Međimurju te da će HDZ, uz podršku Vlade, nastaviti razvijati Međimurje u modernu i prosperitetnu županiju. 

– Međimurci cijene svoju povijest, njeguju svoju baštinu i tradiciju, ali rade i žive za budućnost! Budućnost koja će, zahvaljujući podršci Vlade i predsjednika Andreja Plenkovića, dovesti do većeg napretka i razvoja svih naših potencijala – poručili su iz međimurskog HDZ-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba