U Jalžabetu otvoreni jedni od najmodernijih teniskih tereni u zemlji vrijedni oko 110.000 eura

“Svako ulaganje u sportsku infrastrukturu je dobrodošlo jer sport okuplja i spaja ljude”

Objavljeno: 31.03.2023. zagorjeinternational

Jalžabet i cijela Varaždinska županija od danas su bogatiji za moderne teniske terene s kvalitetnom podlogom i rasvjetom. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 830.000 kuna, odnosno nešto više od 110.000 eura, koja je sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma i sporta.

Uz domaćina, načelnika Jalžabeta Rajka Solara, svečanom otvorenju prisustvovali su državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, zamjenica župana Silvija Zagorec, bivši izbornik hrvatske Davis cup reprezentacije Željko Krajan, varaždinski tenisač Saša Hiršzon i brojni drugi uzvanici.

Putem aplikacije

Načelnik Solar upoznao je prisutne što sve novi tereni sadržavaju.

– Uređena su dva teniska terena s novom podlogom, a postavljena je i najsuvremenija LED rasvjeta za noćnu igru te sva druga potrebna oprema. Tereni su namijenjeni svim generacijama, a svi zainteresirani prijaviti se mogu putem aplikacije ‘Sliceer’, platforme za rezervaciju teniskih terena – rekao je načelnik Solar.

Zamjenica varaždinskog župana Zagorec čestitala je Općini te zahvalila Ministarstvu turizma i sporta, koje je putem natječaja iz 2022. godine financijsku podršku dalo za još dva programa, uređenje “outdoor fitnessa“ u Lepoglavi te zamjenu poda u dvorani OŠ Vidovec.

Ravnomjerni razvitak

– Varaždinska županija je svjesna važnosti sporta, za koji smo u posljednje dvije godine izdvajanja povećali za gotovo 100 posto. Cilj je ravnomjerno razvijati sport u cijeloj županiji, stoga je svako ulaganje u sportsku infrastrukturu dobrodošlo i za svaku pohvalu. Sport okuplja i spaja ljude, on je nositelj društvene i sportske aktivnosti i drago nam je kad se u njega uključuju sve generacije, posebice djeca i mladi jer time usvajaju zdrave životne navike – istaknula je Zagorec.

Državni tajnik Družak istaknuo je da je politika Vlade RH i njegovog ministarstva na konkretan način pomoći lokalnoj zajednici u izgradnji ili obnovi sportske infrastrukture.

– Ovo je sigurno jedna od najmodernijih teniskih podloga u Hrvatskoj. Važno je da ovakvim projektima pomognemo lokalnoj zajednici kako bi svi imali jednake uvjete za razvoj sporta, a ne samo velike sredine i gradovi – zaključio je Družak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba