Otvoreno prvo u nizu dječjih igrališta koja će biti obnovljena na području Oroslavja

“Grad možda nema status ‘prijatelja djece’, ali ću se truditi da za vrijeme mog mandata to doista bude”

Objavljeno: 30.03.2023. Vanja Hozmec

U oroslavskom Parku obitelji Prpić je, na radost svih Oroslavčana, a posebice onih najmanjih, u četvrtak otvoreno novouređeno dječje igralište, a da je ovo velika stvar za Grad i najmlađe sugrađane, rekao je gradonačelnik Viktor Šimunić koji je otkrio da je cijela investicija, uključujući i projekt, stajala oko 400.000 kuna.

– U ovaj projekt se krenulo čim sam preuzeo vlast jer smo utvrdili da su dječja igrališta na području grada u lošem stanju. Moram priznati da sam jako sretan jer vidimo radosnu djecu, a dječji osmijeh ne mogu kupiti nikakvi novci – rekao je Šimunić i dodao da je ovo prvo u nizu igrališta koje će se urediti:

– Sada nam je spreman projekt za park Vraniczany, čekamo izvođača i da se cijene malo normaliziraju. Također, projektira se i dječje igralište u Andraševcu, aplicirat ćemo i na natječaj za uređenje i rekonstrukciju dječjeg igrališta u vrtiću, a kupili smo i nekoliko sprava za igralište u Slatini – rekao je Šimunić te dodao da se nada da će do kraja njegova mandata sva igrališta na području grada biti obnovljena. 

– Grad Oroslavje možda nema status ‘grada prijatelja djece’, ali ću se truditi da za vrijeme mog mandata doista bude prijatelj djeci – poručio je Šimunić.

Tvrtka “Omega studio” projektirala je igralište, a glavni projektant Tomislav Kolarić rekao je kako je ono napravljeno po najnovijim standardima.

– Igralište je veličine oko 1270 kvadratnih metara, ima jedan mali trg gdje se djeca mogu igrati, a roditelji tamo mogu sjediti, a od trga ima i pristupne staze do svake sprave na igralištu. Također, vodilo se računa i o sigurnosti, pa je cijelo igralište ograđeno i svaka sprava ima antistresnu podlogu da se djeca slučajnu ne ozlijede prilikom igre – rekao je Kolarić.

U izgradnji je financijski pomogao LAG ‘Zeleni bregi’ čiji je predsjednik Žarko Miholić izrazio zadovoljstvo što je LAG sufinancirao izgradnju ovog igrališta koje je napravljeno po najnovijim standardima. 

– LAG je kroz natječaje i financijsku omotnicu, diljem općina i gradova koji su u njegovom sastavu, sufinancirao upravo ovakve projekte na radost djece čija sreća nema cijenu. Vjerujemo da će u novoj omotnici biti još više sredstava i da ovo nije zadnje igralište u Oroslavju, ali i u drugim gradovima i općinama, koje ćemo na veselje djece, pomoći izgraditi – poručio je Miholić. 

Predsjednica Društva ‘Naša djeca’ Oroslavje Petra Vuković kazala je da su djeca vrlo sretna. 

– Sada nam dolazi ljepše vrijeme, djeca će biti sve češće vani, a sada imaju i gdje – dodala je Vuković na kraju.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba