U Veliki Tabor stiže 16. županijska smotra iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja

Učenici zagorskih osnovnih i srednjih škola predstavit će svoje vrijedne, pomno osmišljene projekte 

Objavljeno: 29.03.2023. zagorjeinternational

U srijedu, 5. travnja će se s početkom u 10 sati u Dvoru Veliki Tabor održati 16. županijska smotra iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj će sudjelovati šest ekipa – pet iz osnovnih te jedna iz srednje škole, a koje će stručnim procjeniteljima predstaviti svoje projekte za rješavanje određenih problema iz područja demokratskog građanstva i ljudskih prava.  

Cilj Smotre je prikaz učeničkih projekata po modelu “Projekt građanin”, a radeći na osmišljavanju rješenja problema u lokalnoj zajednici, učenicima osnovnih i srednjih škola omogućeno je stjecanje građanske kompetencije i ostalih ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje. 

Koristeći projektnu metodu, učenici se radom na rješavanju problema koje su sami uočili, osposobljavaju biti konstruktivni građani, zauzeti za razvoj dobrobiti društvene zajednice, a uz to, u sklopu projekta usvajaju poduzetničke i govorne vještine, načine kako se zauzeti za svoje mišljenje, konstruktivno raspravljanje, procjenjuju koje su razine vlasti odgovorne za rješavanje problema kojima se bave te uče na koje načine mogu utjecati na odluke vlasti. Krajnji doživljaj uspjeha koriste kao dodatni izvor motivacije te ga prenose i na efikasnije učenje u drugim područjima.

Sudionicima Smotre obratit će se predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, nositelji županijske vlasti te domaćini, a organiziraju ju Agencija za odgoj i obrazovanje, Krapinsko – zagorska županija te Osnovna škola Đure Prejca Desinić.

Na 16. županijskoj smotri projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo sudjelovat će sljedeće škole sa svojim projektima:

  1. “Korak po korak do odgovornog potrošača”, Osnovna škola Zlatar Bistrica, mentorica Melita Špoljar
  2. “Učeći druge, učimo sebe! – Rastemo pomaganjem”, Osnovna škola Veliko Trgovište, mentorica Natalija Huić
  3. “Stop bacanju hrane”, Srednja škola Bedekovčina, mentorica Janja Roginić
  4. “Upoznaj Oroslavje”, Osnovna škola Oroslavje, mentorica Andrijana Tomić
  5. “Fićo i Točka, naši kućni ljubimci”, Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Zabok, mentorice Mihaela Mihovilić i Ružica Kotarski
  6. “Sva lica emocija”, Osnovna škola Đure Prejca Desinić, mentorica Božica Mandić

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba