Jedan uhvaćen u Donjoj Stubici, jedan u Stubičkoj Slatini, jedan u Oroslavju

PRVI VJESNICI PROLJEĆA: Mopedisti na neregistriranim mopedima i to bez vozačke 

Objavljeno: 29.03.2023. VH

Policijski su službenici jučer tijekom nadzora prometa oko 9 sati u Donjoj Stubici zatekli 65-godišnjaka koji je upravljao mopedom bez položenog vozačkog ispita, a vozač je uhićen i slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Nadalje, policija je u Stubičkoj Slatini oko 10 sati zaustavila 54-godišnjaka koji je upravljao neregistriranim mopedom, pod utjecajem alkohola od 0,63 promila i bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen i doveden na sud gdje mu je određena kazna zatvora u trajanju od pet dana uvjetno na jednu godinu te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘AM’ kategorije u trajanju od jedan mjesec, nakon stjecanja prava. 

Također, jučer je u Oroslavju oko 10,30 sati zatečen 60-godišnjak kako upravlja neregistriranim mopedom, bez zaštitne kacige i bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je i doveden na sud gdje mu je određena kazna zatvora u trajanju od pet dana uvjetno na jednu godinu te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘AM’ kategorije u trajanju od jedan mjesec, nakon stjecanja prava.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba