Europski doprvak u karateu Enes Garibović na prijemu kod gradonačelnika Bosilja

“Drago mi je kad donosim medalje doma u svoj rodni grad”

Objavljeno: 29.03.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u utorak je u palači Patačić primio europskog doprvaka u karateu Enesa Garibovića i njegovog oca i trenera Esada, a prijemu je prisustvovao i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Dražen Cesar.

Garibović je na Europskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji te broncu u ekipnom natjecanju.

– Prezadovoljan sam ovim uspjehom. Drago mi je zbog ovog kontinuiteta osvajanja medalja tri godine zaredom na tri Europska prvenstva i to broncu i dva srebra. Naravno, fali to zlato koje sam priželjkivao i bio sam blizu njega. Nakon finalnog meča bio je žal i tuga, ali kad se slegnu dojmovi, znam da je to vrhunski rezultat i sretan sam. Drago mi je da sam za ekipnu broncu donio odlučujući bod za Hrvatsku i to je naša četvrta zajednička timska medalja – rekao je Enes te dodao:  

– Drago mi je kad donosim medalje doma u svoj rodni grad Varaždin – poručio je.

Gradonačelnik Bosilj čestitao je mladom sportašu. 

– Enes je zaista na ponos svima nama Varaždincima. Mladić koji je završio jedan od najtežih fakulteta, FER, s rektorovom nagradom, vrhunski sportaš. Mogao je birati gdje će raditi, a ostao je i dalje raditi i trenirati u našem Varaždinu. Ove dvije medalje su veliki uspjeh, a vjerujem da od njega možemo očekivati i još puno zlatnih. Očekuju ga i Europske olimpijske igre u Poljskoj i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti ove godine i siguran sam da će nas opet razveseliti s medaljama – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako će Enes uvijek imati svu podršku i potporu Grada.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba