Policija je 28-godišnju napadačicu ubila

[VIDEO] Novi pokolj u SAD-u: Bivša učenica upala naoružana u kršćansku školu i ubila troje djece i troje odraslih

Objavljeno: 28.03.2023. zagorjeinternational

U ponedjeljak je u pucnjavi u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu, na jugu SAD-a, ubijeno troje djece i tri odrasle osobe. Napad je izvela 28-godišnjakinja identificirana kao Audrey Elizabeth Hall, bivša učenica škole koju je policija ubila na mjestu događaja, javlja Index.

John Drake, šef policije u Nashvilleu, rekao je da se Audrey Elizabeth Hall izjašnjavala kao transrodna osoba, pa još uvijek nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.

Policija je objavila snimku koja pokazuje kako je napadačica ušla u školu – prikazuje Audrey Hale kako puca na ulazna vrata, a zatim se penje kroz razbijeno staklo kako bi ušla u zgradu.

Napadačica je na sebi imala crvenu kapu, maskirne hlače i nešto što liči na zaštitni prsluk. U jednoj ruci nosila je jurišnu pušku, dok joj je drugo, slično oružje visjelo s lijevog boka. Nakon što je ušla u školu, na snimci se vidi kako luta pustim hodnicima škole, u jednom trenutku prolazi pored prostorije s natpisom “Ministranti”. Policija je izvijestila da je napadačica ušla kroz sporedna vrata i pucala na drugom katu do 10.27 sati, kada je ubijena.

SAD, gdje je u optjecaju oko 400 milijuna komada oružja, često je poprište masovnih pucnjava, pa tako i u školskim ustanovama. Oružani napad koji se dogodio u školi Covenant je 129. u SAD-u ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba