Vikend kroz policijske naočale

Prometna nesreća u Dubrovčanu zbog izlijetanja psa

Objavljeno: 27.03.2023. zagorjeinternational

Tijekom proteklog vikenda zagorski su policajci od kaznenih djela evidentirali dva kaznena djela krađe i dva kaznena djela teške krađe, zabilježili četiri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od požara, a na prometnicama Zagorja obavili očevid pet prometnih nesreća.

Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Temovcu uslijed neprilagođene brzine, u Dubrovčanu zbog izlijetanja psa na kolnik te dvije u Lazu Bistričkom, jedna zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila i druga zbog nepropisne radnje vozilom. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Svetom Mateju zbog kretanja motociklom preblizu desnom rubu kolnika, vozač motocikla zadobio je lakše tjelesne ozljede.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak 24. ožujka oko 13 sati, u Konjščini, kod 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao s 2,16 promila alkohola u organizmu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je također u petak 23. ožujka, u mjestu Vinipotok od 96 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba