Saborski zastupnik Jenkač o zaštiti podataka i sigurnosti

˝Hrvatska može puno naučiti od Izraela˝

Objavljeno: 26.03.2023. zagorjeinternational

Konačni prijedlog Zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izrael o suradnji u području javne sigurnosti bila je tema saborske sjednice u petak na kojoj je uime Kluba HDZ-a govorio saborski zastupnik Siniša Jenkač.

U svom izlaganju Jenkač je rekao kako je unapređenje i poboljšanje suradnje, u cilju jačanja prethodnog sporazuma iz 2010. godine, u interesu i Republike Hrvatske i Države Izrael.

-Što se tiče zaštite podataka i sigurnosti, Republika Hrvatska može puno naučiti od Države Izrael koja se nalazi u takvoj situaciji da sve što se tiče podataka, razmjene podataka i sigurnosti – mora imati na jednom visokom, ako ne i najvišem svjetskom nivou. Vjerujem da će suradnja biti nama na korist, pogotovo u zaštiti podataka što je danas jedna od važnijih tema – rekao je Jenkač aludirajući na sve veći broj aplikacija koje se u državnim upravama u svijetu zabranjuju zbog utjecaja na aspekt sigurnosti državne politike.

Jenkač smatra kako Republika Hrvatska u daljnjoj suradnji može puno naučiti od Države Izrael i to ne samo u aspektu sigurnosti, već i u razmjeni tehnologija, znanja i iskustava o zaštiti okoliša te obradi poljoprivrednih zemljišta.

Spoznaje o razvoju tehnologija zaštite okoliša, obrade otpadnih voda, obrade tla i tehnologija navodnjavanja od obostrane su važnosti, objasnio je Jenkač, iz razloga što će i Republici Hrvatskoj uskoro biti potrebno navodnjavanje.

-Navodnjavanje će sigurno biti tema Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. Do prije 10-15 godina najveći problem nam je bila odvodnja voda, ali zbog klimatskih promjena koje se dešavaju, sigurno ćemo imati problem navodnjavanja. Upravo ovim sporazumom te suradnjom s Državom Izrael možemo iskoristiti sve njihove spoznaje o toj temi – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba