Nema stajanja u Zagorskim Selima, čim jedan projekt završi, kreće nekoliko novih

Sanirano klizište u Bojačnom, a kreću radovi na prvom dječjem vrtiću te sanacija nerazvrstanih cesta i zgrade pučke škole

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

Radno je u općini Zagorska Sela. Naime, završena je sanacija klizišta uz nerazvrstanu cestu u naselju Bojačno u vrijednosti od 60.000 eura čime je poboljšana sigurnost prometovanja na nerazvrstanoj cesti koja je bila ugrožena, a ovog je tjedna potpisan i ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije za rekonstrukciju i opremanje postojeće građevine druge namjene – Područni dječji vrtić u Zagorskim Selima u vrijednosti 229.345,01 eura. 

To je će biti prvi dječji vrtić u povijesti Zagorskih Sela, a ujedno i snažna demografska mjera u cilju zadržavanja stanovništva na području općine. 

Kroz projekt bi se rekonstruirala postojeća građevina stare škole za potrebe dječjeg vrtića, a sljedeća faza je provođenje postupka javne nabave i odabir izvođača radova.

Iz Fonda solidarnosti EU za sanaciju nerazvrstanih cesta oštećenih potresom Općini je odobreno 160.000 eura za koje je ugovoren izvođač, a radovi započinju. Radi se o više kritičnih dionica u naseljima Zagorska Sela, Brezakovec, Ivanić Miljanski i Miljana. Očekuje se još konačna odluka za dodatne tri dionice u naseljima Bojačno, Poljana Sutlanska i Zagorska Sela u vrijednosti od oko 250.000 eura koje su aplicirane na javni poziv za izravnu dodjelu sredstava i spremne su za sanaciju. 

Također, od strane Ministarstva kulture odobrena su sredstava za zadnju fazu sanacije zgrade prve pučke škole u Zagorskim Selima kao nepokretne kulturne baštine i za tu je namjenu odobreno 24.000 eura. Radi se o završnim radovima sanacije podrumskih prostora i završnih soboslikarskih radova u glavnom prostoru u kojem je dokumentiran početak školstva u ovom kraju još od davne 1829. godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba