U svibnju počinje realizacija oko 530.000 eura vrijednog projekta, a trajat će devet mjeseci

POVIJESNI DAN ZA OROSLAVJE: Grad će konačno, nakon niza godina, dobiti nove sportske svlačionice

Objavljeno: 24.03.2023. Vanja Hozmec

U petak je u Oroslavju svečano potpisan ugovor o izgradnji sportskih svlačionica u Oroslavju. Projekt je to na kojeg se u gradu čekalo godinama, a koji je od iznimne važnosti za oroslavski nogomet, ali sport općenito.

Vanja Brundula, direktor tvrtke ‘Vodolim’ iz Donje Stubice koja je u ovom ugovoru izvođač radova, najavio je da radovi kreću sredinom svibnja. 

– Imamo oko devet mjeseci da završimo radove i nadamo se da nas nikakva ‘viša sila’ neće spriječiti da ih obavimo u tom roku. Sretni smo što smo dobili priliku raditi ovako važan objekt za Grad, a što se tiče samog objekta, on je srednje zahtjevne kategorije i ne očekujemo veće probleme prilikom gradnje – rekao je Brundula.

Oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić rekao je da je ovo za Oroslavčane i oroslavski nogomet povijesni dan.

– Konačno je došlo do toga da je potpisan ugovor i da radovi uskoro kreću. Nakon mnogo godina u gradu Oroslavju će Grad konačno nešto izgraditi. Bilo je tu brojnih obnova i rekonstrukcija, ali sada ćemo Grad izgraditi zgradu, sportske svlačionice koje neće samo koristiti nogometnom klubu, nego i svim sportašima s područja grada – rekao je zadovoljni gradonačelnik.

Riječ je o projektu vrijednom oko 530.000 eura s PDV-om, dodao je Šimunić.

– Svlačionice će biti u potpunosti financirane gradskim novcem. Ako bude nekih natječaja, naravno da ćemo pokušati aplicirati kako bi maknuli dio financijskog tereta s našeg proračuna, no ponosno ističem da je sav novac osiguran od strane Grada. Nisu prošle niti dvije godine otkako sam preuzeo vodstvo i otkako je Grad bio dužan 14 milijuna kuna, a sada smo dug većinom riješili, a uz to smo osigurali i financijsku konstrukciju kako bi mogli ići u jedan ovakav kapitalan projekt – dodao je gradonačelnik.

Tajnik NK Oroslavje Božidar Krajcar također se složio da je ovo dugoočekivani projekt koji će biti od koristi svim sportašima, a posebice nogometašima.

– Ovo je sreća i zadovoljstvo i to se riječima ne može opisati. Svlačionice su dobro osmišljene, mislilo se na sve tako da će imati uvjete i za treću hrvatsku ligu, ali sada je najbitnije da se konačno krene s izgradnjom i da naša djeca konačno mogu bez ikakvih zapreka razvijati svoje sportske talente tu u Oroslavju – rekao je na kraju Krajcar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba