Čak 23 nova vatrogasca na osposobljavanju u Vinici

“Naš novi vatrogasni centar u kojeg smo uložili preko milijun kuna postaje centar obuke vatrogastva za cijelu regiju”

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije traju brojna stručna usavršavanja vatrogasaca, a jedno od takvih nedavno je završilo u Vinici. Radi se o osposobljavanju za zvanje ‘vatrogasac’, a završila su ga 23 polaznika iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije. 

Tako je  Vatrogasna zajednica Općine Vinica bogatija  za  šest  novih vatrogasaca,  VZO Cestica  za četiri,  VZO Petrijanec za šest, DVD Svibovec Podravski za tri, DVD Donja Voća za također za tri i DVD Nedeljanec – Prekno za jednog novog vatrogasca.

Osposobljavanje je inače započelo 7. siječnja uz uvodno predavanje koje je održao županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.  

Polaznici osposobljavanja nova su znanja primili od iskusnih predavača iz sedam predmeta, koja su im održali Ivica Lazar, Stjepan Hrgar, Božidar Horvat, Marijan Ožinger, Vanja Lončar, Miroslav Kelemenić i Vlado Hip.

Polaznicima se u ime predavača zahvalio Vlado Hip koji je ujedno proglasio najbolje polaznike osposobljavanja – Patriciju Hip i Mihaela Vincekovića, koji su osposobljavanje završili s prosjekom 5.0. 

U ime domaćina obratio se i predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar, koji je zahvalio predavačima koji su uspjeli održati tečaj u skladu s pravilnikom o osposobljavanju, te je čestitao i svima koji su postali novi vatrogasci.

Čestitkama se pridružio i vinički načelnik Branimir Štimec.

– Izuzetno sam ponosan da se tradicija vatrogastva u Vinici nastavlja te čestitam svim novim osposobljenim vatrogascima. Novi vatrogasni centar u kojeg smo uložili preko milijun kuna te otvorili početkom godine, postaje centar obuke vatrogastva za cijelu našu regiju, što me jako veseli – rekao je tom prilikom Štimec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba