S ciljem smanjenja otpada za 30 posto do 2028. godine

I Zagorci potpisali sporazum “Zajedno protiv otpada od hrane” 

Objavljeno: 24.03.2023. zagorjeinternational

U Zagrebu je u srijedu potpisan Dobrovoljni sporazum “Zajedno protiv otpada od hrane” kojeg je Republika Hrvatska, Ministarstvo poljoprivrede, sklopilo s različitim skupinama dionika, uključujući subjekte u poslovanju s hranom iz sektora primarne proizvodnje, proizvodnje i prerade hrane, trgovine, ugostiteljstva, znanstvene i akademske zajednice, jedinica lokalne i regionalne samouprave, neprofitnih organizacija i inicijativa te udruženja kojima potiče njihovu suradnju i dijalog, razmjenu iskustva te definiranje zajedničkih ciljeva i aktivnosti, a sve u svrhu doprinosa ostvarenju smanjenja otpada od hrane u RH za 30 posto do 2028. godine.

Dobrovoljni sporazum “Zajedno protiv otpada od hrane” između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Zabok, sklopila je ravnateljica GDCK-a Zabok Željka Vukić. 

Od sadašnjih 33 potpisnika, u sklapanju Dobrovoljnog sporazuma sudjelovali su Hrvatski Crveni križ, Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec i Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba