U tijeku je 140.000 eura vrijedna izgradnja novog propusta u Selnici, uz brzu cestu na čvoru Poznanovec

ZAVRŠETAK I PRIJE ROKA: “Ova je cesta jako bitna ljudima ovdje, dobit ćemo kvalitetnu i sigurnu prometnicu” 

Objavljeno: 23.03.2023. zagorjeinternational

Na području Krapinsko – zagorske županije trenutno je otvoreno devet gradilišta, koja se financiraju uz Fonda solidarnosti Europske unije i vezani su uz rok do 30. lipnja. Riječ je o sanaciji mostova, klizišta i cesta, a među njima je i izgradnja novog propusta na županijskoj cesti u Selnici, koji se nalazi na granici općine Marija Bistrica s gornjostubičkim naseljem Dubovec, uz samu brzu cestu na čvoru Poznanovec.

Već bio oštećen

– Radovi su vrijedni više od 140.000 eura, izvodi ih MB Transgradnja iz Krapine, a ugovorni rok za završetak 1. lipnja – rekao je, prilikom obilaska gradilišta, ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec i dodao da se trenutno radi na postavljanju armature i pripreme za betoniranje krila. 
– Taj je most preko potoka Pinja već prije bio vidno oštećen, pun pukotina koje su se još više manifestirale nakon potresa. Gradi se novi armirano – betonski pločasti most s adekvatnom širinom za dvosmjerno odvijanje prometa i zaštitnim ogradama, a uredit će se i korito potoka te dio ceste u zoni propusta – rekao je Sirovec i najavio da će radovi završiti i prije zadanog roka, za nekih mjesec i pol most bi mogao biti privremeno pušten u promet. 

Rješavanje crne točke

– Ovo je cesta jako bitna ovdašnjim ljudima, jer se nakon izgradnje brze ceste velik dio prometa usmjerava ovuda i na južni dio Marije Bistrice, ali i dio stubičkog kraja. Nakon izgradnje ovog mosta, krenut će se i s poravnanjem ceste malo dalje, gdje je oštar zavoj. Kada se riješi ta crna točka dobit ćemo jednu kvalitetnu i sigurnu prometnicu – naglasio je načelnik Marije Bistrice Josip Milički, dok je župan Željko Kolar dodao da je u ovom projektu 20 posto potrebnih sredstava osigurala Županijska uprava za ceste, s obzirom na to da se most proširuje u odnosu na prijašnje stanje te se uređuje pješački prijelaz.

arhiva

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba