Profesorica biologije Martina Vidović prva je hrvatska dobitnica prestižne stipendije ‘Fulbright TEA’

STRIČAK: Upravo su učenici i njihovi profesori, uz sportaše, najveći i najbolji promotori naše županije, ali i cijele zemlje

Objavljeno: 23.03.2023. zagorjeinternational

Župan Anđelko Stričak je u varaždinskoj Županijskoj palači održao prijem za voditeljicu Centra izvrsnosti za biologiju i profesoricu biologije pri Prvoj gimnaziji Varaždin, Martinu Vidović koja je boravila na studijskom putovanju na Floridi u Sjedinjenim američkim državama. 

Omogućila joj je to stipendija ‘Fulbright Teaching Excellence and Achievement Program’ (Fulbright TEA) koju dodjeljuje U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs , a upravo je profesorica Vidović prva hrvatska dobitnica stipendije koju joj je prije polaska na putovanje uručila zamjenica otpravnika poslova u američkom veleposlanstvu u Zagrebu Amy Davison.

– Ovo je veliko priznanje za samu profesoricu, ali i njenu školu, kao i za cijelu Varaždinsku županiju. Ponosni smo na uspjehe koje ostvaruju naši profesori, mentori te učenici jer su oni rezultat njihovog predanog rada i truda, ali i našeg ulaganja u obrazovni sustav. Moram istaknuti kako su upravo učenici i njihovi profesori uz naše sportaše najveći i najbolji promotori Varaždinske županije, ali i cijele Hrvatske – rekao je župan Stričak te profesorici Vidović poželio puno uspjeha i sreće u daljnjem radu.

– Zahvaljujem se županu na prijemu i čestitkama. Boravak u SAD-u je zaista neprocjenjivo iskustvo, upoznala sam mnogo krasnih ljudi, kolega s kojima sam podijelila svoja iskustva, ali i naučila nešto novo. Posebno mi je drago da sam imala prilike predstaviti Hrvatsku, ali i Varaždin te Varaždinsku županiju – rekla je Vidović. 

Inače, osim nje, u kolovozu put SAD-a kreće i prof. Marko Šafran, također voditelj Centra izvrsnosti za biologiju i profesor pri varaždinskoj Prvoj gimnaziji. Šafran je također stipendist ‘Fulbright Teaching Excellence and Achievement’ programa.

Prijemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, njegova zamjenica Sanja Herceg, ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić te profesor Marko Šafran. 

Inače, Fulbright program utemeljio je 1946. bivši U.S. senator iz Arkansasa, William Fulbright. Stipendije se dodjeljuju učenicima, studentima, nastavnicima i ostalim profesionalcima u području obrazovanja iz U.S. i stranih zemalja za učenje, studiranje ili provođenje istraživanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba