Izuzetno neodgovorno

Otac parkirao Fiat Uno na uzbrdici, ostavio ga otključanog pored petero malodobne djece – dogodila se tragedija

Objavljeno: 23.03.2023. zagorjeinternational

Ovih je dana donesena pravomoćna presuda protiv oca Nine (28) koji je osuđen zbog teške ozljede njegova sina (9) kojeg je pregazio auto, javlja Danica.hr.

Nesreća se dogodila u srpnju oko 10 sati na području Velikog Trojstva u okolici Bjelovara kada je Nino na uzbrdici poljsko-šumskog puta parkirao Fiat Uno ostavivši vozilo otključano, neosigurano i dostupno malodobnoj djeci.

Pored vozila nalazila su se njegova maloljetna djeca u dobi od 1, 3, 5, 8 i 9 godina. Petogodišnjak je ušao u automobil i izbacio mjenjač iz brzine.

Vozilo je krenulo unazad u kojem trenutku se iza vozila nalazio njegov sin (9), pri čemu ga je vozilo srušilo na tlo i prešlo kotačima preko njegovih nogu. Dijete je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu u vidu obostranog prijeloma dijafiza bedrenih kostiju, ogrebotina kože stražnje strane prsne stijenke s desne strane, lacerokontuzne rane supraklavikularne regije desno, ogrebotine kože lica i krvarenje iz nosa.

– Općeopasnom je radnjom izazvao opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, čime je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti – navodi se u presudi.

Otac je osuđen na 11 mjeseci zatvora, no kazna mu se zamjenjuje radom za opće dobro. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba