Županijski i krapinski Crveni križ uskoro ulaze u gotovo milijun eura vrijedne nove prostore u Krapini

ŠIMUNOVIĆ: To je naša velika potreba, najviše zbog skladišnog prostora. Sad ćemo sve imati na jednom mjestu

Objavljeno: 21.03.2023. Alen Brodar

– Vjerujem da će unutar mjeseca dana to biti realizirano – za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Krapina i Društva Crvenog križa KZŽ kupuje se poslovno – skladišni prostor u Krapini, na adresi Bobovje 52 B. Radi se o zgradi od tisuću četvornih metara, od čega 250 kvadrata poslovnog, a 750 kvadrata skladišnog prostora. Vrijednost investicije je 950.000 eura. Nad tom će nekretninom trećinu vlasništva imati županijski Crveni križ, a dvije trećine GDCK Krapina – otkrio je predsjednik obaju društava Crvenog križa Davor Šimunović u Krapini, prilikom potpisivanja nešto više od 56.000 eura vrijednog ugovora za redovnu djelatnost županijskog Crvenog križa, koje im prema zakonskoj obavezi dodjeljuje Krapinsko – zagorska županija.

Kredit na 10 godina

Taj će novac, najavio je Šimunović, koristiti za redovne, ali i za dodatne djelatnosti koje će županijski Crveni križ provoditi na svom području. Naime, plan je zaposliti još jednu osobu koja bi provodila i pisala EU projekte, kao potpora gradskim društvima Crvenog križa, a trenutno se provode dva takva –  ‘Banka hrane’ i ‘Zaželi’.

No, vratimo se na nove prostore Crvenog križa. Radi se o zgradi odmah do krapinskog KTC-a, u kojoj je dosad poslovala tvrtka Esotehna.

– Vrijednost investicije je dakle 950.000 eura, s time da su se Grad Krapina, općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj te GDCK Krapina zadužili 263.333 eura, a Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije i Krapinsko – zagorska županija 316.666 eura. To je ukupno 580.000 eura koji će se financirati kreditom na 10 godina, dok za ostatak do 950.000 eura tvrtka koja je sad u spomenutom prostoru uzima prostor Gradskog društva Crvenog križa Krapina, kojeg smo mi otplatili – pojasnio je Šimunović, koji je pritom pohvalio Krapinsko – zagorsku županiju i ostale uključene jedinice lokalne samouprave, rekavši da su jedine u Hrvatskoj na ovaj način iznašle mogućnost i vidjele njihove potrebe za jednim boljim i modernijim prostorom.

Nove mogućnosti

– To nisu samo kancelarije, već i nama toliko potrebni skladišni prostori jer ih trenutno imamo na tri lokacije, kao i parkirališta za sva naša vozila. Sad će sve biti na jednom mjestu i to će sigurno doprinijeti boljem i optimalnijem radu Crvenog križa – zaključio je Šimunović, na kojeg se nadovezao i župan Kolar, rekavši da će se ovim prostorom na jedan duži period riješiti sve potrebe i gradskog i županijskog društva Crvenog križa.

– Uz spomenuto, otvara se i mogućnost javljanja na neke druge europske projekte od kojih smo dosad morali odustajati upravo zbog nedostatka tako velikog vlastitog prostora – pojasnio je Kolar i čestitao Šimunoviću te iskoristio priliku da zahvali svim zaposlenicima, volonterima i volonterkama Crvenog križa, kao i dobrovoljnim darivateljima krvi na njihovom nesebičnom djelovanju i radu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba