PENZIĆ 'MASTERMIND': Dao im svoj crveni Yugo 45 da se odvezu, provale i pokradu trgovinu Kogutexa u Jertovcu

Napravili 10.000 kuna štete – to su morali vratiti, a svoj trojici prijete i zatvorske kazne

Objavljeno: 21.03.2023. AB

Općinski sud u Zlataru presudio je protiv trojca koji je u provali i krađi krajem rujna 2009. godine napravio ukupno deset tisuća kuna štete tvrtki Kogutex iz Konjščine.

Prema obrazloženju presude, ‘mastermind’ pljačke bio je 68-godišnji umirovljenik D.Š. iz Zagreba, koji je 29. rujna 2009. godine 42-godišnjem Z.K. iz Zagreba i 44-godišnjem D.T. iz Marije Bistrice dao vlastiti Yugo 45 crvene boje, kako bi se odvezli u Jertovec do prodavaonice br. 3 u vlasništvu tvrtke Kogutex d.o.o. iz Konjščine i ukrali stvari iz nje. Kad su stigli do objekta, popeli su se na nedovršeni kat, gdje se u prizemlju nalazi prodavaonica, te je D.T. nogom razbio drveni pod kata objekta, nakon čega su se on i Z.K. kroz nastali otvor spustili u prostor prodavaonice. Tamo su iz kase uzeli 500 kuna, a iz trgovine više komada VIP, SIMPA, TELE 2 i Tomato prepaid bonova i veću količinu konzervi, suhomesnatih proizvoda, slatkiša i raznih cigareta, nakon čega su robu preko tavana iznijeli iz trgovine i predali je 68-godišnjaku. Time su Kogutex d.o.o. oštetili za iznos od 10.000 kuna.

Sutkinja je prvookrivljenog D.T., koji je inače već osuđivan, osudila na kaznu zatvora od godinu dana, četiri godine uvjetno. Drugookrivljeni Z.K. dobio je šest mjeseci zatvora, na dvije godine uvjetno, dok je trećeokrivljeni, 68-godišnji umirovljenik i vlasnik Yuga s kojim se krenulo u provalu, iako nije sudjelovao u samoj krađi, također dobio kaznu zatvora od godinu dana, na četiri godine uvjetno. Optuženicima je također naloženo da u roku od 15 dana od presude moraju vratiti 10.000 kuna, a svaki od njih  na ime paušalne svote morao je platiti i iznos od 800 kuna za sudske troškove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba