Opet sjajni Olimpovci

Proteklog vikenda osvojili ukupno osam medalja, vrhunska Jana Pavalić isplivala dvije norme za Europsko juniorsko prvenstvo

Objavljeno: 20.03.2023. zagorjeinternational

U organizaciji plivačkog kluba Primorje Rijeka, održano je plivačko natjecanje ‘Victoria’. Pošto je natjecanje priznato u ‘FINA’ kalendaru kvalifikacijskih natjecanja, i bilo je moguće isplivati norme za Olimpijske igre 2024., tako je i privuklo pažnju velikog broja natjecatelja. Njih čak 701 došlo je iz klubova diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine te Ukrajine. 

Pod vodstvom trenera Ivice Androića, put Rijeke krenuli su Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Nadja Gorupić, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat.

Natjecanje se održavalo po principu jutarnjih kvalifikacija i popodnevnih finala. Olimpovci su osvojili tri zlatne, tri srebrene i dvije brončane medalje, te izborili 5A, 6B te 9C finala. 

Sjajni rezultati

Finalisti Olimpa bili su Jana Pavalić, Emma Horvat, Hana Blažević, Nadja Gorupić, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak i Ivan Fučkar, dok su osvajači medalja bili Jana Pavalić koja je osvojila sva zlata, dva srebra i broncu te dvije norme za Europsko juniorsko prvenstvo. Sjajan je bio i Petar Pavalić koji je osvojio zlato i srebro, a Emma Horvat osvojila je broncu.

Jana Pavalić

Nadomak medalja bili su Patrik Erceg, Leon Novak i Emma Horvat, osvojivši 4. mjesta u disciplinama  200 delfin, 400 mješovito, odnosno 100 delfin.

Također, na bazenskom kompleksu Utrine u Zagrebu ovog je vikenda održan tradicionalni miting ‘Sv. Patrik’ u organizaciji plivačkog kluba Novi Zagreb. Natjecanje je u dva dana održavanja okupilo 1000 natjecatelja u najmlađim dobnim kategorijama, a među mnogobrojnom i jakom konkurencijom, našli su se i plivači Olimpa iz Zaboka. 

Pod vodstvom trenera Nikole Ivekovića i trenera Ivana Kukolje, u dva dana nastupilo je 37 Olimpovaca. Tako su u subotu plivali Helena Dinjar  Lea Majdak, Petra Pečnik, Ilana Španec, Vita Galac, Sara Pospiš, Tena Škvorc, Ema Podhraški, Sara Kroflin , Dora Barlović, Borna Semenić, Makso Horvat, Emil Rinarelli, Fran Iveković, Luka Iveković, Benjamin Sever Kozina, Dominik Šamec, David Postonjski, Filip Postonjski, Fran Meglić , Noa Fiket, Marko Mladić, Karlo Beber i Luka Gašpar, dok su u nedjelju Olimp predstavljali Lara Grah, Petra Ljubelj, Karla Kralj, Katja Kralj, Tena Tomašković, Klara Muranić, Nikol Medvedec, Zara Bakran, Eva Kovačiček, Nikol Zajec, Petar Postonjski, Petar Cvetko i Vito Bauer.

Odlične cure

Najbolje iz redova Olimpa ovog puta su bile cure, redom Vita Galac koja je izborila četiri plasmana u top 10, 4. mjesto na 50 slobodno, te 7. mjesto u ukupnom poretku u četiri discipline. Helena Dinjar osvojila je 8. mjesto na 50 leđno, Petra Ljubelj bila je 8. na 25 delfin, a Lara Grah 10. na 50 slobodno.

Svi Olimpovci su ostvarili izvrsne rezultate i popravljali svoja najbolja vremena. Miting ‘Sv. Patrik’ bilo je nekim plivačima prvo natjecanje, te su, s obzirom na svoju dob i godine, treniranja odlično se snalazili u nadmetanju sa starijim plivačima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba