Bedekovčanski vatrogasci održali 111. redovitu izvještajnu skupštinu

“DVD Bedekovčina jedno je od ponajboljih društava zahvaljujući velikoj požrtvovnosti i članova i vodstva”

Objavljeno: 19.03.2023. zagorjeinternational

Redovita izvještajna Skupština DVD-a Bedekovčine održana je po 111. puta ove subote u bedekovčanskom Vatrogasnom domu. Povodom ovako visokog broja Skupštini su nazočili predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava iz svih krajeva Hrvatske te susjedne Slovenije.    

Na početku Skupštine sve je uzvanike pozdravio predsjednik Željko Odak, a potom je prihvaćen poslovnik rada sjednice te su izabrana radna tijela Skupštine. Uslijedila su izvješća o radu društva u 2022. godini u kojoj su naglašene  sve operativne aktivnosti društva uz naglasak na nabavci opreme, vozila i edukaciji članstva te uspješnom radu s djecom i mladima po kojima su prepoznatljivi diljem Hrvatske ali i inozemstva. Nakon toga uslijedilo je izvješće o financijskom i materijalnom poslovanju zatim Nadzornog odbora. Verifikacijsko povjerenstvo potvrdilo je da je na Skupštini nazočna natpolovična većina članova Društva te da su sve odluke skupštine pravovaljane. Skupština je zatim jednoglasno prihvatila sva izvješća i prijedloge.  

Prije pozdravnih riječi gostiju i uzvanika dodijeljene su spomenice: za 40 godina aktivnosti Branku Tretinjaku, zatim za 20. godina aktivnosti Boženi Horvat i Josipi Lukenda. Prigodne zahvalnice i nagrade primile su i aktivne članice u ženskoj B ekipi koje postižu iznimne rezultate u natjecanjima, Mirjana Suntešić i Nataša Ivančić.     

Od gostiju, pozdravne riječi uputio je zapovjednik VZ Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić, koji je pozdravio okupljene goste i uzvanike, vatrogaskinje i vatrogasce, istaknuvši kako je u Bedekovčini veliko zadovoljstvo biti sudionikom svih aktivnosti koje provodi ovo dobrovoljno društvo tijekom cijele godine.  

– Iz ovih izvješća koje smo čuli moram izreći svoje veliko zadovoljstvo i zahvalnost na svemu što činite za ovu lokalnu zajednicu, građane i građanke Općine Bedekovčina te šire i dalje okolice – poručio je Lovrenčić.  

Osvrnuo se na vježbe s kojima su proslavili svoj veliki 110-godišnji jubilej, a u kojima su pokazali svu svoju snagu i spremnost odgovoriti svim vrstama ugroze na terenu, ne samo požara nego i ostalih stradanja, te da su najorganiziraniji i najspremniji segment društva u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.   

Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije je čestitao na uspješnom radu, ali ujedno zahvalio vatrogascima i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su sudjelovali u sanaciji nakon potresa na područjima Siska i Petrinje.  

Za kraj, okupljenima se obratio počasni predsjednik HVZ-a dr. Franjo Gregurić koji je zahvalio na suradnji slovenskim kolegama vatrogascima s kojima postoji dugogodišnja suradnja na svim poljima djelovanja.   

– DVD Bedekovčina jedno je od ponajboljih društava na području vaše županije, ali i šire zahvaljujući prije svega velikoj požrtvovnosti svih članova, ali i samog vodstva,  bez kojeg svih ovih uspjeha ne bi bilo – istaknuo je Gregurić te izrazio zadovoljstvo što se društva javljaju na natječaje iz fondova EU i tako obnavljaju prije svega svoju opremu, vozila i vatrogasne domove. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba