Počela sjediti s tek navršenih devet godina života

Djevojku su zvali ‘baka’, ali sad je prihvatila svoje srebrene uvojke

Objavljeno: 19.03.2023. zagorjeinternational

Zoë Miolla (25) iz Connecticuta u SAD-u dugo se osjećala loše zbog svoje kose te ju je godinama bojala uz pomoć mame. Do 21. godine njezina je sijeda kosa narasla do ramena pa je morala odrezati preostalu tamnu kosu ispod, tako da je bila 100 posto sijeda. 

U tinejdžerskim godinama Zoë se borila s komentarima. 

– To je bila moja velika nesigurnost u srednjoj školi. Kad sam bila mlađa samo sam se htjela uklopiti. Sijede su bile koncentrirane na vrhu moje glave. Svi su me nazivali bakom ili bi me pitali što mi se događa… Bilo je to prilično jedinstveno u to vrijeme. Nisam bila poput ostalih. Bila sam mala prištava sijeda djevojka, i to nije bilo baš najslađe – ispričala je. 

Sada voli svoj jedinstveni izgled i šali se s dečkom, Mattom Griffinom (32), da su oni ‘vatra i led’ jer on ima ‘vatreno crvenu’ kosu, piše Daily Star

– Sada ne mogu biti ponosnija na svoju kosu. Nisam to uvijek prihvaćala i nisam imala samopouzdanja u vezi s tim. Sada je to moja osobina koja me definira. Sada to volim. Drugi misle da mi je frizura lažna i obojena – kaže Miolla. 

Zoëin tata, Ralph Miolla (52), prvi je put na njoj primijetio sijedu vlas kada je imala devet godina.  

– Sjećam se tog trenutka. Moj tata je pronašao sijedu vlas i izbezumio se. Pitao se što se to događa sa mnom – dodaje. 

Zoëin otac Ralph prve sijede je dobio s 12 godina, a njezina baka Annie Hogan, svoju prvu je pronašla s 14 godina, prenosi 24sata

– Moj otac me uvijek podsjećao na to koliko je lijepa naša sijeda kosa. Prve sijede je dobio rano, a potpuno je osijedio u svojim ranim 20-ima – ističe djevojka. 

Ona sada svoju kosu smatra svojom najboljom osobinom i brine se da bude zdrava, koristeći kreme za kosu, tretmane i ulja. 

 – Kosu ne perem više od jednom tjedno. Pazim što stavljam na nju. Ne štedim na proizvodima. To je moja najbolja karakteristika pa ću se pobrinuti da bude u top formi – istaknula je. 

Zoë se nada da će dijeljenjem svog iskustva sa sijedom kosom nadahnuti druge da prihvate svoju prirodnu kosu i izgled. 

– Nadam se da ću pokazati svijetu da možete prigrliti prirodnu ljepotu. Sijeda kosa nije nešto strašno. Sijeda kosa pokazuje mudrost – zaključuje djevojka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba