Iskrene čestitke

Svjetski uspjeh zabočkog ŠUDIGO-a i učenice Helene Kralj na prestižnom natječaju dječjeg likovnog stvaralaštva u Japanu

Objavljeno: 17.03.2023. zagorjeinternational

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ostvarila je međunarodni uspjeh na prestižnom natječaju dječjeg likovnog stvaralaštva u Japanu. Naime, likovni rad “Povezanost čovjeka i prirode” Helene Kralj, učenice 1. D razreda iz sektora ‘likovna umjetnosti i dizajna’, a koju je mentorirala profesorica Carmen Bačura Potočić, uvršten je na prestižnu međunarodnu likovnu izložbu “The 22nd Kanagawa Biennial World Children’s Art Exhibition”. 

Radi se o 22. bienalnoj međunarodnoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva, a rad učenice ŠUDIGO-a osvojio je Kanagawa Prize (Selected Prize) te je odabran između 11.607 uradaka koji su iz cijelog svijeta pristigli na natječaj. Time je uvršten na ovu izložbu za koju je odabrano 520 radova, od čega samo 20 iz Hrvatske. 

Ukupno su sudjelovale 52 zemlje iz cijeloga svijeta od toga 27 iz EU, a bienalna izložba koja se organizira još od 1982 godine, ove će se godine održati od 11. srpnja do 27. kolovoza u Gallery of Earth Plaza Kanagawa, a nakon toga će putovati diljem Japana od rujna 2023. do ožujka 2024. 

Helenin rad i cijela izložba dostupni su OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba