Projekt vrijedan 222.000 eura

RADOBOJ: Krenula sanacija prometnica oštećenih u potresu 

Objavljeno: 17.03.2023. zagorjeinternational

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture početkom siječnja prošle godine objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu, a Općina Radoboj je na predmetni poziv prijavila sanaciju nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu. 

Za sanaciju oštećenja na cestama, Općina je prijavila dvije ceste, NC-RI11-ŽC2122 Biruši – Kamenečki, te nerazvrstanu cestu NC-O11 Kiseljaki, a dodijeljeno joj je 127.621,95 eura iz Fonda solidarnosti EU, dok je ukupna vrijednost projekta 222.310,70 eura.

Navedena sredstva odnose se na prihvatljive troškove za sanaciju oštećenja nastalih uslijed potresa na nerazvrstanim cestama, a preostali iznos od 94.688,76 eura odnosi se na radove kojima će se poboljšati stanje nerazvrstanih cesta, te će te radove Općina financirati iz vlastitog proračuna.

Nakon svih provedenih predradnji, ishođenja građevinske dozvole, provođenja postupka javne nabave za odabir izvođača radova, potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem, te uvođenja u posao istog, počeli su radovi na sanaciji nerazvrstanih cesta. 

Radove izvodi Zajednica ponuditelja ‘SETCC d.o.o.’ i ‘Sever’ usluge, prijevoz i trgovina, a rok za završetak radova je 31. svibnja.

Općina kontinuirano ulaže značajna sredstva u modernizaciju i sanaciju nerazvrstanih cesta na svom području, a sanacijom oštećenja nastalih nakon potresa na nerazvrstanim cestama, omogućit će se kvalitetnije i sigurnije korištenje predmetnih cesta u skladu s najvišim standardima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba