Proglašeni najbolji sportaši Međimurske županije

Prestižne titule odnijeli tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude

Objavljeno: 17.03.2023. zagorjeinternational

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Međimurske županije u Prelogu okupila je najbolje sportaše i ekipe kao i ljude koji daju sebe da bi omogućili njihove uspjehe te promovirali sport. Najboljima su proglašeni su tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude. 

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić istaknuo je ovaj dan kao prigodu da se rezimira postignuto, ali i kao priliku za zahvaliti svim entuzijastima koji neumorno rade u klubovima i savezima te institucijama koje financiraju sport. 

Zlatna 2022. godina 

– Godina 2022. ostat će zlatnim slovima ispisana u povijesti međimurskog sporta ne samo zbog odličnih rezultata, već i zato što je naše Međimurje ponosno nosilo titulu Europske regije sporta kao prva regija u Hrvatskoj. Nagrada je to i za više od 430 sportskih udruga te oko 16.000 registriranih sportaša u našem kraju. Ono što je ostalo nakon titule jest činjenica da se još više građana različite dobi bavi sportom ili rekreacijom – rekao je Kljajić. 

Nagrade za najperspektivnije sportaše primili su Mario Beliga, Ema Čurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Balunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić i Tino Panić. 

Najbolji sportaš s invalidnošću u Međimurju je Nino Baša, a nagradu za promociju sporta u medijima primio je Dejan Zrna, dok je posebno priznanje pripalo Mihaelu Pongracu, Luki Požegi te Mensuru Rošiću. 

Godišnje nagrade ‘Franjo Punčec’ ove su godine primili Goran Kolarić, Matija Novak, Dragutin Peter, a istoimena nagrada za životno djelo pripala je Miljenku Topličancu i Srećku Bogdanu. 

Najbolji par su kuglači Denis Košak i Franjo Gosarić iz Kuglačkog kluba Željezničar, najbolja ženska ekipa ŽRK Zrinski, a naj momčad su odbojkaši Centrometala. 

Župan Matija Posavec osvrnuo se kako je sportski uspjeh jedno posebno postignuće. 

– U ovakvim prigodama kada odjekuju aplauzi upućeni najboljima, zaboravljamo da iza sportskih odličja stoje godine i godine rada, odricanja i ulaganja energije. To je težak put, a oni koji na tom putu ustraju i pobjeđuju zaslužuju posebne čestitke i ovakve večeri organiziramo da bismo njima odali priznanje – kazao je Posavec čestitavši sportašima te zahvalivši svim sportskim djelatnicima, mentorima i trenerima na predanosti. 

Daljnja ulaganja  

Međimurska županija će i dalje ulagati u razvoj sporta, te su tako u tijeku radovi na uređenju interijera i opremanju dvorane Graditeljske škole u Čakovcu – najveće sportske građevine, obnavljaju se i sportski tereni diljem Međimurja, a uredit će se i sportska igrališta u Prelogu, Murskom Središću i Dekanovcu. Nadalje, Županija provodi vrijedne programe poput besplatne škole plivanja za treće razrede osnovnih škola te će takve modele razvijati i dalje. 

Svečanosti su nazočili i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Josip Varga, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen. 

Za glazbeno uveličavanje svečane večeri proglašenja najbolji sportaša pobrinuo se popularni tenor, Preložanin Filip Hozjak, uz klavirsku pratnju Darka Golubića. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba