Prijave do 14. travnja

Svim međimurskim studentima smiješi se nemalih 100 eura jednokratne potpore

Objavljeno: 16.03.2023. zagorjeinternational

Sjajne vijesti stižu za oko 2300 međimurskih studenata. Naime, Županija je objavila javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2022./2023.

Pravo na potpore u iznosu od 100 eura imaju svi studenti s prebivalištem na području Međimurske županije u statusu redovnog studenta u akademskoj godini 2022./2023., bilo da su upisani u javnu visokoškolsku ustanovu ili privatnu visokoškolsku ustanovu s pravom javnosti u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili drugom dijelu svijeta. 

U županijskom proračunu za jednokratne potpore studentima predviđeno je 227.700 eura. 

Javni poziv otvoren je do 14. travnja, postupak prijave moguće je pokrenuti isključivo na službenim stranicama Međimurske županije.  

Pravo na isplatu potpore studenti ostvaruju elektroničkom prijavom na javni poziv uz koju su dužni priložiti, odnosno učitati, sljedeću dokumentaciju: potvrdu visokoškolske ustanove o upisu u akademsku godinu 2022./2023. u statusu redovnog studenta ili odgovarajući elektronički zapis iz sustava e-Građani i skeniranu osobnu iskaznicu važeću od 2. ožujka 2023. ili elektronički zapis o prebivalištu iz sustava e-Građani.

Prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo elektroničkim putem i to autentifikacijom putem AAI@EduHr ili NIAS sustava (e-Građani) do 14. travnja 2023. 

Jednokratne potpore redovnim studentima jedan su od modela namijenjen obrazovanju mladih. Godinama se njeguje izvrstan model stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja u suradnji s Obrtničkom komorom Međimurja i jedinicama lokalne samouprave, čime se direktno pozitivno utječe na tržište rada i podupire gospodarstvenike. Uz navedeno, Međimurska županija stipendira djecu hrvatskih branitelja, financira prijevoz učenika i studenata, kao i rad asistenata u nastavi u školama te vrtićima. Također, najuspješniji studenti i učenici primaju stipendije i putem županijske Zaklade za obrazovanje ‘dr. Vinko Žganec’, te Zaklade ‘Mikec’. Nova  potpora, koja je također naišla na odobravanje, je uvođenje besplatnog prijevoza vlakom za studente i to na području cijele Hrvatske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba