Iz Fonda solidarnosti EU

Gradu Zaboku 320.000 eura za rekonstrukciju ceste u Lugu Zabočkom 

Objavljeno: 16.03.2023. zagorjeinternational

Grad Zabok je od Jedinice zadužene za provedbu financijskog doprinosa iz Fonda solidarnosti zaprimio Odluku o isplati sredstava za rekonstrukciju nerazvrstane ceste LZA 003 Lug Zabočki uz prugu, u sklopu Jednostavne izravne dodjele bespovratnih financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 318.628,82 eura.

Naime, kao izravna posljedica zagrebačkog potresa, došlo je do značajnih oštećenja kolnika na nerazvrstanim cestama na području grada, a temeljem nalaza ovlaštenih inženjera građevinarstva, jasno su vidljiva oštećenja na kolnicima te su ista direktno povezana s djelovanjem potresa te naknadnim podrhtavanjima zemlje. 

Ova prijava odnosi se na rekonstrukciju nerazvrstane ceste LZA 003 Lug Zabočki uz prugu, dionica Ulica K. Š. Đalskog – ŽC 2264 u naselju Lug Zabočki, a glavni cilj projekta je vraćanje javne infrastrukture u području prijevoza odnosno nerazvrstane ceste na području grada Zaboka oštećene uslijed djelovanja potresa u ispravno stanje, kako bi se osigurali kvalitetni uvjeti života lokalnog stanovništva. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba