NEVJEROJATNO: Vozio pijan, no policija je napravila očevid po kojem je ispalo da je bio samo suvozač

Uhićen vukovarsko – srijemski župan, HDZ-ovac Damir Dekanić

Objavljeno: 15.03.2023. zagorjeinternational

Na području Vukovarsko – srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija u kojoj je uhićen HDZ-ov župan Damir Dekanić. Uhićenja su, neslužbeno, povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne. Dekanić je pijan isteturao iz auta, no policija je napravila očevid po kojem je ispalo da je HDZ-ov župan bio samo suvozač premda su svjedoci tvrdili drukčije. 

Uz Dekanića, kako doznaje Index, uhićeni su policijski šef smjene koji je tada bio na dužnosti, policajka koja je osiguravala mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid. 

Nakon uhićenja župana Dekanića, oglasio se i Grad Vukovar čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

-U povodu uhićenja vukovarsko – srijemskog župana g. Damira Dekanića, Grad Vukovar kao sjedište Vukovarsko – srijemske županije izražava žaljenje jer je naša županija danas stavljena u centar izrazito negativnog zbivanja i konteksta. 

Ljudski je pogriješiti, no treba biti spreman u svakom trenutku snositi odgovornost za svoje odluke. Posebno je važno da osobe koje u društvu obnašaju važne funkcije i dužnosti ne bježe od takve odgovornosti ili pak koriste svoju funkciju u svrhu prikrivanja ili izvrtanja istine. 

Župan Dekanić ovime je nanio ogromnu štetu ugledu Vukovarsko – srijemske županije, ali i PU vukovarsko – srijemske. Zbog njegove nepromišljenosti, na kazneno djelo potaknute su i tri službene osobe kojima je zbog županove lakomislenosti i želje za bijegom od odgovornosti u pitanje dovedena i životna egzistencija. Ipak, to ih ne oslobađa odgovornosti jer naposljetku svatko donosi odluke za sebe. Nažalost, ova situacija baca sjenu na sve istrage koje je vodila PU vukovarsko – srijemska, a u koju su uključene politički istaknute osobe. 

Vukovarsko – srijemska županija, uz velike gospodarske izazove suočava se s velikim demografskim problemima i odljevom stanovništva te je za njezino dobro kao i dobro svih stanovnika županije neophodno da nju i njezine interese svakodnevno zastupa osoba koja će pokazati visoku razinu ljudske, ali i političke odgovornosti.

Nadamo se kako će g. Dekanić u ovom trenutku postupiti savjesno te dozvoliti građanima da upravljanje županije prepuste osobi koja će raditi na dobrobit cijele županije i svih njezinih žitelja – priopćio je Grad Vukovar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba