Brat i sestra Martin i Dora Ravenščak ovog vikenda nastupaju na velikoj rally utrci u Austriji

Složna braća – rally voze

Objavljeno: 15.03.2023. zagorjeinternational

Austrijsko rally natjecanje ‘Rebenland Rallye’ koje se održava u pokrajini Štajerska na granici sa Slovenijom, ove godine obilježava deset godina postojanja. Utrku karakterizira prekrasno okruženje južnoštajerske vinske ceste koju karakteriziraju munjevite i zavojite dionice. 

Jubilarni rally boduje se kao druga runda austrijskog nacionalnog rally prvenstva i FIA Srednjoeuropskog rally prvenstva te će na njemu nastupiti naš mladi rally tandem, brat i sestra Martin i Dora Ravenščak.

– Jako se veselimo natjecanju. Uoči natjecanja ćemo ići i na test u Sloveniju gdje ćemo se još malo pripremati za nastup na asfaltu. Od studenog nismo vozili utrku na asfaltu već isključivo na makadamu, tako da nam je ova priprema zaista potrebna i super će nam doći kako bi se još bolje pripremili i kako bi bili još sigurniji za nastup u Austriji – otkrio je Martin.

Za brata i sestru Ravenščak utrka u Austriji je savršena uvertira za veliko WRC Croatia Rally natjecanje. Za njih i njihovog oca Krešimira to natjecanje nije nepoznanica, već svake godine članovi obitelji ostvare značajne i zapažene rezultate. Prije dvije godine njihov otac Krešimir je ostvario najbolji hrvatski rezultat natjecanja, a prošle godine sličan uspjeh je ponovio i Martin koji se u ukupnom redoslijedu našao uz brojna svjetska imena na visokom 37. Mjestu.

– Prije samog WRC natjecanja imamo tri utrke, tako da vjerujem da ćemo se zaista jako dobro pripremiti. Plan je da uz brzinske testove imamo i redovite treninge van vozila. Bez obzira jesmo li u vozilu, gotovo svaki dan imamo neki oblik fizičke i kondicijske pripreme. Nama je veoma drago i to da na natjecanjima sudjelujemo kao obitelj jer se zajedno možemo i psihički pripremiti za zahtjevne uvjete koji nas očekuju na utrkama – rekla je Dora.

WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja na cestama Varaždinske, Krapinsko – zagorske, Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko – goranske županije, dok će u Zagrebu sve započeti i završiti s ceremonijalnim startom i ciljnom rampom. Hrvatsko natjecanje je zanimljivo zbog izazovnih uvjeta cesta i promjenjivog držanja asfalta. Ukupna dužina dionica kroz Hrvatsku iznosi 1650 kilometara s 301 kilometrom brzinskih ispita.

Dnevne ulaznice za WRC Croatia Rally moguće je nabaviti po cijeni od deset eura, a uz to je dostupan i četverodnevni paket ulaznica po cijeni od 30 eura. Osim ulaza u sve Fan Zone uz brzinske ispite, sve ulaznice vrijede i za servisno parkiralište. Redovne ulaznice dostupne su u online prodaji putem sustava ulaznice.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba