Priča o dječaku s autizmom koja govori zašto bi trebali njegovati ono nešto drugačije u sebi

S VRLO VAŽNOM PORUKOM: Predstava “Semafor” sutra gostuje u Klanjcu 

Objavljeno: 15.03.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Udruge “Korak po korak do zdravlja,” u Velikoj dvorani Grada Klanjca sutra gostuje Gradsko kazalište ‘Zorin dom’ iz Karlovca s predstavom “Semafor”.

Riječ je o predstavi za koju je tekst napisala Petra Cicvarić, režiju potpisuje Peđa Gvozdić, a nastala je u suradnji s Udrugom “Frendofon” koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju. 

Priča je to o raspadanju i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama.  

Predstavom u kojoj igra mlada, vrlo talentirana ekipa glumaca, želi se maknuti stigma s autizma te pokazati zašto bismo svi trebali njegovati ono nešto drugačije u sebi.

Upravo iz tog razloga igra i u Klanjcu, prvenstveno za učenike osnovnih škola, ali i sve zainteresirane, i to kao dio aktivnosti u okviru projekta  “Ukorak s vama – podrška roditeljima i djeci s poremećajima iz spektra autizma”. 

Početak predstave je u 12.30 sati, a ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba