Održana prva izvještajna skupština DVD-a Jertovec, načelnica Krok najavila:

“Općina je osigurala sredstva za nabavu prijeko potrebnog vatrogasnog vozila”

Objavljeno: 15.03.2023. zagorjeinternational

Općina Konjščina prepoznaje važnost djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava na svom području čiji članovi nesebičnim i humanim djelovanjem doprinose sigurnosti svih mještana i njihove imovine, a budući da je riječ o jednoj od najvažnijih sastavnica sustava civilne zaštite, Općina je uvijek spremna financijski poduprijeti sva četiri društva koja djeluju na njezinom području. 

U skladu su time, kako bi se napokon riješio najveći izazov s kojim se suočava DVD Jertovec, Općina je osigurala financijska sredstva za kupnju prijeko potrebnog vatrogasnog vozila, a sjajne je vijesti podijelila načelnica Anita Krok na prvoj izvještajnoj skupštini DVD-a koja je održana ove subote. 

– Na našem području djeluju četiri DVD-a. Oni su uvijek na prvoj liniji obrane od svih prirodnih nepogoda zbog čega smo im zahvalni – rekla je načelnica Krok.

S obzirom na to da DVD Jertovec još uvijek nema vatrogasno vozilo zbog čega je njihov rad otežan, Općina je osigurala financijska sredstva kako bi riješili najveći problem društva i tamošnjim vatrogascima osigurali uvjete kakve i zaslužuju. 

– Najveći problem društva je činjenica da još uvijek nema vatrogasno vozilo i već nekoliko mjeseci ga traži, a Općina je financijski spremna za kupnju vozila – najavila je načelnica Krok.

Skupštini je prisustvovao i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić koji je pohvalio DVD Jertovec čiji su vatrogasci uvijek na dispoziciji, izlaze na intervencije diljem županije unatoč tome što nemaju vatrogasno vozilo i priključuju se centralnom društvu. 

Kako je nabavka vozila velik problem, iz Općine pozivaju potencijalne prodavatelje da se, ako posjeduju odgovarajuće vatrogasno vozilo ‘B’ kategorije, jave DVD-u Jertovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba