Nastavak hvalevrijedne pomoći za više od 1500 obrta

Međimurska županija i Obrtnička komora potpisale 9290 eura vrijedan sporazum za promotivne aktivnosti

Objavljeno: 15.03.2023. zagorjeinternational

Međimurska županija već četrnaest godina članovima Obrtničke komore Međimurske županije sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama, a 9290 eura vrijedan sporazum koji će međimurskim obrtnicima i dalje omogućiti izlaganja na sajmovima u 2023. godini je s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Draženom Novakom početkom tjedna potpisao župan Matija Posavec.

Suradnja s Obrtničkom komorom seže još u 2003. godinu kada je Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave počela provoditi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, a od 2009. godine s Obrtničkom komorom se sklapaju sporazumi o potporama za izlaganje na sajmovima.

Prepoznavanje potreba

– Zahvaljujem Međimurskoj županiji i županu na prepoznavanju potreba obrtnika. Izlaganja na sajmovima su nam iznimno važna jer se, usprkos internetskoj prezentaciji, vraća potreba da ljudi uživo vide i uvjere se u kvalitetu određenog proizvoda, zbog čega i raste interes naših članova za taj oblik promoviranja – rekao je Novak.

Župan Posavec zahvalio je na dugogodišnjoj i uspješnoj suradnji s Obrtničkom komorom te naglasio kako komora istinski brine o svojim članovima. 

– Posljednjih godina bilježimo više od 1500 aktivnih obrta u Međimurju sa stalnom tendencijom rasta, a u ovom trenutku riječ je o 1542 obrta, od čega je njih 1526 obrta aktivno – istaknuo je župan te kazao kako je ovaj sporazum šansa koju obrtnici koriste kako bi, osim izlaganja, dobili priliku i za učenje i sklapanje poslova: 

– Nastavljamo i s našim sjajnim projektom stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja i za tu namjenu će Županija u ovoj godini uložiti oko 20.000 eura. Time naš obrazovni sustav prilagođavamo tržištu rada, što nam je iznimno važno – dodao je Posavec. 

Važan sajam 

Krajem travnja i u svibnju Međimurska županija će biti partner velikog sajma obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava u Šibensko – kninskoj županiji, sajam svake godine posjećuje više od 10.000 posjetitelja pred kojima će i međimurski OPG-ovi prezentirati svoje proizvode.

– Sve oznake, nagrade i titule koje dobivamo kao uspješna Županija, prilika su i našim obrtnicima da ih iskoriste u promoviranju svojih vrlo kvalitetnih proizvoda o kojima svjedoče gospodarski rezultati – zaključio je župan Posavec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba